لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ ساله

مرکز نورولند
بروزرسانی: مارس ۲۰۲۱
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

مرز تشخیص عارضه لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ ساله و باور ذهنی غلط، به شدت باریک است. متاسفانه برخی از خانواده‌ها، نمی‌توانند زنگ خطر های هشدار دهنده لکنت زبان را به خوبی و در زمان طلایی تشخیص دهند که منجر به مشکلات ثانویه مانند آشفتگی کلامی، فشردن لب ها، نداشتن اعتماد به نفس و پرش دست و پا می شود. حضور در جلسات منظم درمانی می تواند شانس بهبودی را دو چندان کند تا کودکان بتوانند شیرین و بدون خجالت در جمع‌های مختلف حرف بزنند.

مطالعه این نوشتار می تواند به شما بینشی ببخشد تا علاوه بر آشنایی با تعاریف و اصطلاحات رایج لکنت زبان در کودکان ۲و۳ ساله، ملاک های تشخیص و راز شکست این عارضه را نیز بشناسید.

چرا باید کودکان با مهارت های زبانی و گفتاری آشنا شوند؟

انسان برای موفقیت در تمامی حوزه های زندگی فردی و اجتماعی نیاز دارد که با سایر افراد مراوده های نزدیکی را شکل دهد. حواس پنجگانه و ابزارهای ارتباطی مانند زبان کمک می‌کنند، محدودیت های مختلف کمرنگ شده و شاهد ارتباطات نزدیک نیز بود.

حال با پیشرفت علم و تکنولوژی بهتر می توان اختلالاتی را که بر عملکرد مطلوب مهارت زبان و گفتار سایه می افکند، شناخت و بتوان شاهد پیشرفت روز افزون بود تا از اصابت ضربه های شدید عاطفی به روان افراد به ویژه کودکان نیز پیشگیری کرد. لکنت زبان به عنوان یک عارضه خوش خیم، می تواند بر شمرده شمرده حرف زدن تاثیر بگذارد به طوری که فرد برای پنهان نمودن ضعف خود که به شکل توقف بر کلمات خاص، تکرار سیلاب ها و واج ها، بیان کلمات با فشار مضاعف است، احساس ناکامی عمیقی دارد. 

خوشبختانه حال برای گذر از لکنت زبان، شیوه های موثر درمانی به ویژه در حوزه گفتار و زبان رایج شده است و خانواده‌ها می‌توانند برای بهبودی فرزندشان از متخصصان دوره دیده کمک بگیرند. بیاد داشته باید تنها پس از گذشت مدت زمان اندکی از دریافت خدمات درمانی، اصلاح و بازسازی گفتار کمترین نتیجه خواهد بود علاوه بر آنکه کودک می تواند با اعتماد به نفس، در جمع های مختلف حاضر شود و دیگران را از مهارت کلامی حرفه ای خویش، شگفت زده کند.

لکنت زبان چه نوع اختلالی است؟

اگرچه شواهد تشخیصی مشخصی برای اختلال لکنت زبان کودکان تعریف نشده است اما بهتر است، از راهنمایی های متخصصان گفتاردرمانگر استفاده کنید تا آینده کودکان، قربانی ناآگاهی و اطلاعات غلط نشود.

از شاخص ترین شواهد رفتاری افراد درگیر لکنت زبان، کشیدگی و توقف در زمان بیان برخی اصوات است بنابراین نیاز است برای پیشرفت مهارت های کلامی، درمان بموقع را پیگیری کرد.

 در گروهی از افراد، شدت عارضه لکنت زبان متفاوت است به طوری که شخص با " من من کردن" در تلاش است، ضعف خویش را کمرنگ کند تا با چنین رفتاری مانع تشخیص آشفتگی کلامی شود.

خانواده‌ها به ویژه والدین باید نقش حمایت کنندگی خویش را به درستی انجام دهند تا شاهد عبور کودک از این ناروایی گفتاری آزاردهنده باشند، مطمئناً هیچ پدر و مادری نمی‌خواهد فرزند گوشه گیر و غمگین داشته باشد که نتواند مسلط و توانا، عادی ترین جملات را نیز بیان کند.

یک نگرش نسبتاً رایج اما غلط، کاربرد شوخی های به ظاهر ساده، برای عادی جلوه دادن شرایط است در حالی که این رفتار مانند اسلحه، اعتماد به نفس کودک را مخدوش کرده و می‌تواند انگیزه و شوق برای پیشرفت را نیز بگیرد. قبل از هر اقدامی با متخصصین حوزه گفتار و درمان، جلسات متعددی را شکل بدهید تا با کمک این راهنمایی ها، بتوانید شاهد بهبودی در علائم نیز باشید.

لکنت زبان طبیعی در کودکان۲ و ۳ ساله چگونه است؟

لکنت زبان در برخی شرایط خاص، چندان اتفاقی غیر طبیعی نیست، بسیاری از کودکان به دلیل حضور در شرایطی که خستگی زیادی را احساس می کنند و یا دچار تنبیه بدنی می شوند، برای مقاومت کاذب، ناروایی لکنت زبان را نشان می‌دهند. برای درک بهتر این مشکل باید بدانید که در ۵ درصد از کودکان ۲ تا ۵ سال، شواهدی وجود دارد که اغلب به شکل طبیعی از بین می روند.

بسیاری از مهارت های طبیعی مانند حرف زدن با آموزش کسب می‌شود اما چالش هایی که در مسیر یادگیری وجود دارد، می تواند یک مانع جدی برای تسلط کلامی و آشنایی با کلمات باشد و در برخی موارد خود را به شکل لکنت زبان نشان می دهد.

علل ایجاد لکنت زبان در کودکان ۲و ۳ سال کدام است؟

مطمئناً شما نیز به مواردی برخورد کرده اید که لکنت زبان در بعضی از خانواده ها به شدت شایع است و همواره یک یا چند کودک درگیر دیده می شود. این اتفاق، بی ارتباط با وجود ژن های خاص و محیط تربیتی نیست. 

منقطع حرف زدن، وقفه، تکرار سیلاب ها و فشار برای حرف زدن می تواند مانع جدی برای کسب مهارت در سایر وجوه زندگی شخصی و اجتماعی باشد. دیگر عوامل را نیز اشاره کرده‌ایم:

سابقه خانوادگی

وجود ژن های خاص می تواند احتمال ابتلا کودکان به لکنت زبان را دو چندان کند به طوری که در برخی از خانواده ها کودکان درگیر، نمی‌توانند از این ناروایی گفتاری در امان بمانند.

جنسیت

آمارها نشان می دهند لکنت زبان در پسران شیوع بیشتری نسبت به دختران دارد که نشان دهنده تاثیر فاکتور جنسیت است.

سن شروع

تسلط بر زیر و بم مهارت کلامی فرآیندی زمان‌بر است در صورتی که کودک علائم لکنت زبان را در سنین اولیه نشان دهد میبایست پذیرفت که‌ بازه درمانی نیز طولانی تر است.

درگیری با سایر اختلالات گفتاری

کلام از ملموس ترین ابزارهای ارتباطی تمامی انسانهای سالم است که علاوه بر لکنت زبان، ممکن است اختلالات دیگری نیز وجود داشته باشند و محدودیت های جدی را به وجود می آورند، درگیری همزمان با چندین اختلال شانس درمان زود هنگام را کاهش می‌دهد.

راهکارهای تشخیصی لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ ساله، گاهی برای برخی خانواده ها چندان ملموس نیست و عقاید نادرست، می‌تواند محدودیت‌های جدیدتری را نیز به وجود آورد.

به یاد داشته باشید در صورت تعلل در دریافت خدمات درمانی، شانس بهبودی کاهش می یابد و نیاز به گذراندن جلسات درمانی نیز بیشتر می شود، بهتر است به جای خود درمانی و مشاوره با دوست آشنا از راهنمایی های متخصصین مجرب حوزه گفتاردرمان بهره‌ گیرید.

کودکان پس از مدتی متوجه ضعف خود در مهارت های کلامی می‌شوند که نمی‌توانند همچون سایر هم سن و سالان، رسا و واضح حرف بزنند و حتی با اختلالات حرکتی مانند پرش پلک، حرکات تنفسی و پرش سر نیز درگیر هستند.

لکنت زبان ناگهانی یک مشکل نادر است و معمولاً یکباره بر مهارت کلامی کودک تاثیر گذار است که با عدم دریافت خدمات درمانی، می تواند عقاید نادرستی را شکل دهد. نکته حائز اهمیت در این گروه اختلالات کلامی، درمان خود به خود در ۷۵ درصد افراد درگیر است.

اگر به دنبال سلاح‌های پیشگیری از لکنت زبان هستید،باید بدانید که آگاهی و استفاده از راهنمایی های متخصصان گفتار و زبان می‌تواند سکوی پرتابی باشد تا همچون گذشته، فرد با فن بیان خوب و انتخاب واژگان درست، حضور پررنگی در اجتماع داشته باشد.

 در ادامه برای آشنایی شما عزیزان مقایسه ای، بین علائم لکنت طبیعی و لکنت ناروایی گفتاری شکل گرفته است تا بتوانید اقدامات موثر درمانی را برای حفظ این موهبت درونی انجام دهید.

مقایسه لکنت طبیعی و لکنت ناروایی گفتاری

تفکیک هوشمندانه علائم لکنت طبیعی از شواهد ناروایی گفتاری می‌تواند با تشخیص زودهنگام بازدهی درمان را نیز افزایش دهد. کودکان در همان نخستین روزهای تولد با نگاه به اطرافیان مخصوصا والدین سعی در رمزگشایی اصول گفتاری استاندارد دارند و با آزمون و خطا نتیجه را مشخص می کنند بنابراین مشاهده ضعف هایی همچون توقف و اشکالات تلفظی را نباید چندان مهم تلقی کرد.

متاسفانه برخی از خانواده‌ها رفتار وسواس گونه دارند و هر  اشکال تلفظی را به لکنت زبان ارتباط می دهند، درحالیکه برای تشخیص دقیق نیاز به مدارک و شواهدی است که معمولاً متخصصین حوزه درمان، صلاحیت واکاوی و انتخاب خدمات درمانی را دارند.

مثال هایی از رفتارهای غیر لکنتی

اگر فرزندتان در زمان انتخاب واژگان همواره کلماتی همچون اوه، خوب یا غیره را به کار می برد، بهتر است از برچسب لکنت زبان برای این ضعف بپرهیزید. همچنین بازگویی برخی جملات چندان جدی نیست و به طور مثال ممکن است کودک یکباره جمله "گربه است" را با "گربه بازی می کند" جایگزین نماید. تکرار عبارات نیز معمولاً به دلیل تردید، رخ می دهد.

مثال هایی از رفتار گروه درگیر لکنت زبان

کودکانی که درگیر لکنت زبان هستند برای سازش با این ناروایی گفتاری، همواره تکرار واژگان را نشان می دهند مانند من آب آب آب می خواهم، از دیگر ضعف های مشهود، تکرار هجا ها و اصواتی همچون ب ب ب بابا است. در مراودات کلامی آنها طولانی شدن واژگان و وقفه های متعدد، چشمگیر است.

شواهد متنوع در لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ ساله

لکنت زبان یک عارضه خوش خیم در کودکان هست به طوری که ماهیت مختلفی را،  افراد درگیر تجربه می‌کنند که این اتفاق چالشی جدی برای تشخیص زودهنگام است اما خوشبختانه متخصصان توانمندی در حوزه گفتار و زبان فعالیت می‌کنند که می‌توانند نه تنها با تشخیص درست بلکه تجویز اقدامات درمانی، شانس بهبودی را افزایش دهند.

بجای دنبال کردن اطلاعات زرد از منابع بی ارزش که فقط شما را سردرگم می کند، بهتر است این اختلال پیچیده گفتاری را با کمک افراد دوره دیده و مجرب از بین ببرید تا فرزندتان نیز شاهد حمایت روحی و روانی بیشتری باشد.

سن تشخیص لکنت زبان در کودکان چقدر است؟

حرف زدن کودکان معمولاً اتفاقی بسیار شیرین برای اطرافیان به ویژه پدر و مادر محسوب می شود، هرگونه چالش به ویژه لکنت زبان می تواند یک محدودیت جدی را فراهم کند. این عارضه خوش خیم گریبانگیر گروه بسیاری از کودکان ۳ تا ۶ سال شده است به طوری که نمی توانند با اعتماد به نفس در جمع های خصوصی نیز حرف بزنند.

اگرچه لکنت زبان را عارضه ا‌ی مختص سنین کودکی عنوان می‌کنند اما در بسیاری از موارد به دلیل مشکلاتی مانند فشار روحی، ترس ناگهانی، عارضه های عاطفی، مرگ عزیزان و طلاق والدین، پس از بلوغ افراد درگیر فشار های روحی و روانی بسیاری می شوند که خود را به شکل زبان نشان می دهد.

آشنایی اجمالی با برخی از باورهای نادرست درباره لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ ساله

 

در این قسمت می توانید بصورت اجمالی به برخی از باورهای نادرست درباره لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ ساله بپردازید.

 

باور غلط ۱: تکمیل جملات به عنوان یک کمک تاثیر گذار می تواند لکنت زبان را بسیار کمرنگ کند.

واقعیت: این رفتار به ظاهر ساده می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. مشاهده تلاش کودک برای بیان درست واژگان ناراحت کننده است اما نباید پیکره اعتماد به نفس کودک کودک را با چنین اقداماتی مخدوش کرد. حفظ تماس چشمی و رفتارهای تشویق گونه میتواند پشتیبانی قدرتمندی برای رهایی از این مشکل باشد.

 

باور غلط ۲: تاکنون شواهد علمی، نشانی از تاثیر محیط و سبک زندگی خانواده ها بر شواهد لکنت زبان کودکان نشان نداده اند.

واقعیت: اگرچه محیط زندگی مسموم و پر از انرژی منفی می تواند به احساس کودکان مخصوصا گروه درگیر لکنت زبان، آسیب جدی وارد کند به طوری که دچار علایم ثانوی نیز شوند اما عامل ایجاد کننده فارغ از محیط و سبک زندگی است.

 

باور غلط ۳: کودکان درگیر لکنت زبان از افرادی که دچار این اختلال گفتاری هستند الگوبرداری کرده اند.

واقعیت: لکنت زبان مشکلی نیست که بتوان از دیگران گرفت بلکه در بروز این اختلال پیچیده، فاکتورهای بسیاری تاثیرگذارند. حال درمان های موثر با همراهی سایرین که درگیر این مشکل هستند توصیه می‌شود تا نه تنها کودک برای پذیرش و آگاهی آماده شود بلکه اعتماد به نفس بیشتری را نیز احساس کند.

 

باور غلط شماره ۴: نقش خانواده ها در بروز لکنت زبان از سایر فاکتورها پررنگ‌تر است.

واقعیت: شواهد علمی از شیوع بالای لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ سال خبر می دهد بنابراین بهتر است نخست به یک تشخیص جامع رسید که می تواند بازدهی درمان را نیز دوچندان کند. خانواده ها می توانند با کاهش عوامل تحریک کننده، فضای بهینه ای را برای پذیرش و مقابله با این موضوع فراهم کنند اما نقش اصلی در بروز آن، مرتبط با سابقه خانوادگی و ژنتیک است.

 

شیوع لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ ساله

شمرده شمرده حرف زدن و داشتن لحن کلام واضح و رسا یکی از آرزوهای خانواده هایی است که فرزندشان درگیر لکنت زبان است، به جای خشم و ناامیدی بپذیرید که این مشکل چندان اتفاقی نادری نیست و در حدود ۵ درصد کودکان دیده شده است و حتی بدون داشتن جلسات منظمی درمانی این علائم در جامعه ۷۵ درصدی آنها، به شکل خود به خودی کمرنگ شده اند.

اما بدین معنا نیست که والدین با مشاهده این محدودیت های جدی کلامی فرزندشان، برای رهایی و عبور از این موضوع تلاشی نکنند، بهتر است با مشورت از متخصصان حوزه گفتار و درمان، اطلاعاتی درباره ملاک های تشخیص دهنده داشته باشید و در صورت ماندن علائم بیش از شش ماه، زنگ خطر هشدار دهنده به صدا در می آید و نیاز به دریافت خدمات درمانی است.

برخی از افراد برای پذیرش کودک متاسفانه راه های غیر علمی و ناکارآمدی مانند شوخی کردن، تعریف جوک و تمسخر را انتخاب می کنند در حالی که می تواند اعتماد به نفس و پشتکار کودک را تضعیف کند.

علت بروز لکنت زبان در کودکان ۲و۳ چیست؟

لکنت زبان به عنوان یک ناروایی گفتاری نسبتاً پیچیده علاوه بر کلام و عزت نفس، می تواند شواهدی ثانویه به وجود آورد که کمترین پیامد آن انزوا، افسردگی و گوشه گیری است بنابراین نیاز است خانواده‌ها اطاعی درباره شیوه درستی و عوامل ایجاد کننده داشته باشند.

در این نوشتار چندین بار تاکید شد که نمی‌توان از نقش تاثیرگذار ژن‌ها و سابقه خانوادگی چشم پوشی کرد به همین دلیل، می توان با نگاهی به این مشکل در خانواده ها، یک جمع‌بندی کلی نیز کسب کرد.

حال تحقیقات علمی نیز به نقش تاثیرگذار دیگر مشکلات گفتاری رسیده‌اند. متاسفانه بسیاری از افراد بزرگسال، به علت سکته مغزی و ضربه به سر نمی‌توانند کلمات و جملات را به درستی استفاده کنند و گاه وقفه های بسیاری در کلام آنها دیده می‌شود. استفاده از خدمات گفتاردرمانی در بازه طلایی که معمولاً شش ماه پس از این اتفاق است، تأثیر شگرفی بر بهبودی دارد.

نخستین شواهد تشخیصی اغلب در بازه سنی ۱۸ تا ۲۴ ماهگی قابل تشخیص است بنابراین خانواده ها نیاز است با حساسیت بالا، الگوی کسب مهارت های گفتاری فرزندشان را پیگیری کنند، هر گونه نقص جدی می تواند زنگ خطر هشدار دهنده باشد اما بهتر است نسبت به مشکلات تلفظی حساسیت نداشت.

معمولاً برخی پس از مدتی، شواهد لکنت زبان را به صورت خود به خود از دست می‌دهند اما در صورت ماندگاری نیز حال راهکارهای موثر گفتاردرمانی می‌تواند امید بسیاری برای بهبودی به خانواده ها بدهد.

عواقب بی توجهی به درمان لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ ساله

هرگونه مشکل و اختلال در کسب مهارت های کلامی طبیعی فرزندان، می تواند ناامیدی بسیاری را برای خانواده ها فراهم کند بنابراین می بایست در شناخت علائم هشدار دهنده عملکرد درخشانی داشت.

لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ سال اتفاق نادری نیست، بنابراین می بایست اطلاعات خویش را وسیع کرد تا زمینه موفقیت در اشتغال، تحصیل و ازدواج نیز به وجود آید.

لکنت زبان عارضه‌ای است که هرگونه تعلل در شناخت شواهد، عواقب جبران ناپذیری را به روحیه حساس کودکان تحمیل می‌کند و می‌بایست انتظار ناامیدی، خجالت، انزوا و افسردگی را داشت.

شاید شما نیز با کودکان درگیر لکنت زبان مواجه شده باشید علاوه بر این ناروایی گفتاری از مشکلات ثانویه مانند چشمک زدن، پرش عضلات و فشار مضاعف رنج می برند. خانواده ها، تنها مسئول تامین نیازهای مادی نیستند بلکه حفظ سلامت می‌بایست سرلوحه کار قرار گیرد.

کودکان درگیر لکنت زبان ممکن است از ضعف خود آگاه نباشند اما به شکل ناخواسته رفتارهایی را نشان دهند که با تعجب و تمسخر اطرافیان مواجه شود و سرانجام برای حضور در جمع های نزدیک نیز احساس خوشایندی نداشته باشند.

به یاد داشته باشید دریافت خدمات گفتاردرمانی به منزله پلی است تا از گذشته تاریک به آینده درخشان ورود کرد. حضور خانواده ها در جلسات گفتار درمانی نه تنها یک دلگرمی ارزشمند است بلکه با اشتراک ایده ها و نظرات، می‌توان شاهد اعتماد به نفس بالا برای کسب مهارت های زبانی نیز بود بنابراین نباید خانواده‌ها نقش تاثیرگذار خویش را فراموش کنند.

تاثیر خانواده ها در درمان لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ ساله

حال با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی منابع وسیعی در اختیار بشر است تا هر گونه مشکلات را در زمان طلایی بشناسند و برای تاثیرگذاری خدمات درمانی، نقشی مهم ایفا کنند.

درمان لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ سال نیز از این قاعده مستثنا نیست می‌بایست خانواده‌ها یک همکاری موثر با متخصصین حوزه گفتار و زبان شکل دهند. مطمئنا اقدامات شایسته می توانند بازدهی درمان را به شکل فزاینده‌ای، تاثیرگذار جلوه دهد.

لکنت زبان اگر چه شیوع نسبتاً بالایی در بین کودکان دارد اما خدمات درمانی نیز نتایج درخشانی بر جای گذاشته اند. به یاد داشته باشید که مهارت کلامی تنها وابستگی با کیفیت مراودات ندارد بلکه می تواند رفتار و نگرش کودک را تغییر دهد.

آموزش مستقیم مطمئناً از سوی کودکان با استقبال مواجه نمی‌شود، حال تمارین بازیگونه طراحی شده اند تا کودک متوجه نقش خود شده و برای مقابله انگیزه داشته باشد بنابراین هرگز تمسخر، شوخی و استفاده از جملات منفی را عادی تلقی نکنید.

استرس و اضطراب در زندگی مدرن امروزی اتفاق غیرمنتظره‌ای نیست اما باید دانست که می‌تواند علایم و رفتارهای ناشی از لکنت زبان را دو چندان کند بنابراین بهتر است سبک زندگی را به گونه ای پیش برد که بدون محدودیت های روانی، کودک انگیزه جهت آموزش و تلاش برای کاهش ضعف خویش داشته باشد.

کسب مهارت زبان با آزمون و خطا پیشرفت می کند، بنابراین والدین می بایست حساسیت ویژه‌ای نسبت به آموزش علائم و نکات تاثیرگذار داشته باشند تا تکمیل الگوی کلامی در ایده آل ترین حالت ممکن، پیش رود.

داشتن تماس چشمی نیز اگر چه فرآیندی ساده به نظر می رسد اما در واقع نوعی پشتیبانی قدرتمند است تا کودک برای عبور از ناروایی گفتاری، احساس ترس نداشته باشد و مشکلات تلفظی، تکرار و توقف را بکاهد.

اگر فرزند شما نیز از مشکل لکنت زبان رنج می برد اما به دلیل دغدغه های‌مختلف چندان فرصتی برای آموزش و حمایت روحی نیست، می توانید از زمان های کوتاه مانند خواب و غذا خوردن و استحمام استفاده شایانی داشته باشید که در اندک مدت نیز نتایج خوبی را بر جای می گذارد.

مروری بر راهکارهای درمانی اثربخش برای بهبودی لکنت زبان کودکان ۲ و ۳ سال در منزل

لکنت زبان در کودکان ۲ و ۳ سال، می تواند کیفیت زندگی آینده فرد را تعیین کند. بنابراین نیاز است که خانواده ها مجهز به نقشه راهی اصولی باشند تا علاوه بر تشخیص زودهنگام برای استفاده از راهکارهای درمانی نیز تعلل نکنند. خوشبختانه حال با توجه به وجود بستر ارتباطی اینترنت، اقداماتی ساده‌ای در دسترس است که می تواند بازدهی را دوچندان کند.

کودک اگر چه از نظر تکلم با محدودیت های جدی مواجه است اما فضای آکنده از استرس و اضطراب هم می تواند امنیت فکری او را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که برای پیشرفت و شکست این مشکل انگیزه‌ای نداشته باشد.

زمانی که فرزندتان دچار تقلا و فشار برای شکست موانع کلامی است فکرش را با شیوه های مختلف، از ضعف دور کنید. حفظ تماس چشمی اقدامی ساده ولی بسیار مثمر ثمر است تا کودکان برای تکمیل جملات خویش، مجهز به اعتماد به نفس و امنیت روانی باشند، پس از مدتی، پیشرفت کودک شما را شگفت زده خواهد کرد.

بهتر است تماشای تلویزیون و بازی های کامپیوتری به حداقل برسند تا کودک فرصت بیشتری برای آموزش کارآمد از اطرافیان به ویژه والدین داشته باشد و بتواند با جمله بندی درست و انتخاب واژگان تاثیر گذار آشنا شود.

سخن آخر

درگیری کودک با لکنت زبان به منزله ناامیدی و ضعف همیشگی نیست، استفاده از خدمات درمانی و تشخیص زودهنگام می تواند به نتایج موثر و پیشرفت قابل ملاحظه منجر شود. کیفیت زندگی آینده فرزندتان در دستان شماست، بهتر است آگاهی خویش را نسبت به شواهد و علایم تشخیصی دوچندان کنید تا روزی پشیمان نشوید.

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.

افزودن دیدگاه جدید