داروی لکنت زبان در کودکان چیست؟

مرکز نورولند
بروزرسانی: ژانویه ۲۰۲۲
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار است که در سنین پایین خود را نشان می دهد. در این اختلال روند گفتار فرد در یک هجا متوقف و یک حرف بارها تکرار می شود. این موضوع موجب ایجاد ناپیوستگی در کلام افراد مبتلا به این عارضه می شود. با توجه به اینکه ارتباط با جهان پیرامون وابستگی زیادی به قدرت کلام و بیان شیوا دارد، افراد مبتلا به لکنت زبان بعد از مدتی دچار انزوا و یا افسردگی می شوند زیرا این مشکل حضور آنها را در بسیاری از مجامع محدود می کند. 

در گذشته های نه چندان دور علت لکنت زبان را در مشکلات روحی – روانی می دانستند به همین دلیل برای افراد مبتلا به این اختلال داروهای اعصاب همچون آلپرازولام، سیتالوپرام و سروتونرژیک تجویز می شد.  بعد از مدتی به اثبات رسید که مصرف این داروها نمی تواند به درمان لکنت زبان کمک کند.

البته باید به این نکته توجه داشت که عدم درک و داشتن برخورد نامناسب با افراد مبتلا به این اختلال می تواند اثرات جبران ناپذیر روحی را از خود برجای بگذارد به طوری که درمان آن نیازمند مصرف داروهای اعصاب و روان است. به طور کلی ماهیت بیماری لکنت زبان ناشناخته و مبهم است اما به طور قطع می توان گفت که درمان دارویی در مرتفع کردن آن اثرگذار نبوده است. 

داروی درمان لکنت زبان

یکی از بهترین روش های درمانی کودکان درمان بدون دارو است که عوارض کمتر و ماندگاری بیشتر دارد در عین حال با اتمام دوره درمانی کودک به روال قبل خود باز نمی گردد و درمان تاثیرات بلندمدت و ثابتی روی کودک دارد. به همین دلیل اولویت اول خود برای درمان لکنت در کودکتان را درمان بدون داروی او توسط درمانگران متبحر قرار دهید.

یکی از موثرترین شیوه های درمان اختلال گفتاری لکنت زبان مراجعه به متخصصان گفتار درمانی است. گفتار درمانی یکی از زیرشاخه های رشته پزشکی است که به درمان مشکلات گفتاری کمک می کند. اما علاوه بر بهره بردن از خدمات گفتار درمانی لازم است که اطرافیان و یا خود فرد به برطرف شدن این مشکل کمک کنند. یادگیری برخی از تکنیک ها و عملی کردن آنها می تواند به روند درمان سرعت ببخشد.

چند نکته بسیار مهم درباره درمان کودکان دارای لکنت زبان وجود دارد که در پائین خدمت شما عرض می کنم:

  • بهتر است والدین و اطرافیان کودکان مبتلا به لکنت زبان صبر و حوصله بیشتری خرج دهند. آنها نباید از واژه های تحقیر آمیز استفاده کنند. این امر موجب کاهش بار روانی و اضطراب فرد مبتلا می شود. 
  • یکی از بدترین عادت های رایج در بین والدین و  اطرافیان قطع کردن صحبت های فرد مبتلا و پیش بینی حرف های اوست. این موضوع نه تنها کمک کننده نیست بلکه موجب ترور شخصیتی طرف مقابل نیز می شود. 
  • یکی دیگر از نکاتی که می تواند به روند درمان این اختلال کمک کند استفاده از تکنیک های تنفس است. علاوه بر این آهسته حرف زدن و دور کردن استرس در هنگام گفتار می تواند به از بین بردن این مشکل کمک کند. 
  • ضبط و پخش کردن صدا به بررسی روند درمان کمک بسیاری می کند. همچنین فرد می تواند پیش بینی کند در چه هنگامی مشکلش شدت می یابد. 

درمان لکنت زبان از جمله مواردی است که توسط متخصصین این حوزه به صورت جدی مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از تجهیزات و امکانات پزشکی وجود دارند که می توانند به مرتفع شدن این مشکل کمک کنند. اما در این بین نباید از اثرگذاری گفتار درمانی بر روند درمان این بیماری غافل شد. 

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.

افزودن دیدگاه جدید