لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله به عنوان عارضه ای خوش خیم، مطرح است که می بایست با استفاده از خدمات گفتار درمانی بهبود یابد. خانوادهها به ویژه والدین نیاز است، دانش خویش را درباره اختلالات سنین خردسالی به ویژه لکنت زبان افزایش دهند. چنین اقدام به ظاهر ساده ای، می تواند مزایای بیشماری برای آینده کودکان به همراه داشته باشد به طوری که نه تنها در کسب مهارتهای زبانی و گفتاری، موفق ظاهر شوند بلکه در جمع های مختلف با سخنوری قدرتمند، موانع تحصیلی، اشتغال و ارتباطی را پشت سر بگذارند. در این نوشتار می توانید علائم و رفتار های درمانی تاثیر گذار بر لکنت زبان کودکان ۴ و ۵ ساله را مطلع شوید.
لکنت زبان به چه عارضه ای گفته می شود؟
لکنت زبان اگرچه قربانیان بسیاری از گروه خردسالان را درگیر میکند اما نبایست آن را منحصر به سن خاصی دانست. متخصصان درمانگر تاکید می کنند تشخیص علائم هشدار دهنده لکنت زبان اغلب در سن کودکی رخ می دهد البته بسیاری از ما در شرایط خاص مانند مصاحبههای کاری، سخنرانی و حتی حضور در جمع های غریبه در مهارت کلامی احساس کردهایم که ممکن است بیان به دلیل، تکرار گویی و یا توقف های بی معنا، قابل فهم نباشند.
برخی از خانواده ها حساسیت های بسیاری نسبت به وجوه مختلف شخصیتی کودکان دارند، باید بپذیرید خردسالی نقطه آغاز مهارت های مختلف است که با آزمون و خطا در تلاشند از الگوهای مختلف به ویژه اطرافیان بیاموزند.
بنابراین نباید نسبت به وجود اشتباهات لفظی و نقض های گفتاری، حساسیت های بیش از حد داشت، معمولاً خود به خود برطرف میشوند.
در جامعه آماری، تعداد افراد درگیر لکنت زبان پسر بیشتر از دختران هستند. خوشبختانه متخصصین گفتار درمانی، توانستند عملکرد درخشانی در کاهش علائم ناشی از لکنت زبان بر جای بگذارند به طوری که افراد درگیر حال اعتماد به نفس درخشانی دارند و میتوانند امور روزمره را به خوبی پیگیری کنند.
مشخصات گفتار سالم و روان چیست؟
کلام ساده، روان و واضح از ملموس ترین ویژگی های افراد سالم است. بنابراین خانوادهها همواره نگران اند که فرزندشان با مشکلات گفتاری دست و پنجه نرم کند. متخصصان گفتار درمانی می توانند در جلسات مشاوره و غربالگری، شواهد تشخیصی را بیان کنند و مشکلاتی که به دلیل توقف های ناگهانی مانع درک کلام می شود را تسهیل کنند.
انسان موجودی ارتباطی است که حواس پنجگانه به نوعی پل ارتباطی با دنیای پیرامون را تشکیل می دهد، زبان نیز در عالی ترین شکل موجب ارتباطات پایدار و تاثیرگذار می شود.
اگرچه دغدغه های مالی و مشکلات مختلف، چندان فرصتی به والدین نمی دهد که به جز تامین نیازهای مالی و امنیتی وقت بسیاری برای رشد دیگر وجوه شخصیتی بگذارند اما نباید کسب مهارت های کلامی را فراموش کرد. هر گونه تعلل و اشتباه می تواند سرنوشت کودک را دگرگون کند.
به یاد داشته باشید که کودکان از سنین پایین یاد میگیرند که احساسات خویش را با کلام مطرح کنند اما موانعی، محدودیت های جدی به وجود آورد که می تواند زندگی آینده به ویژه در بخش اشتغال و آموزش را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مشاوره و غربالگری اهمیت بالایی دارد.
لکنت زبان در بسیاری از افراد خود به خود بهبود می یابد در حالی که گروهی نیاز به خدمات گفتاردرمانی دارند، در غیر اینصورت نزدیکان نیز به سختی متوجه منظور می شوند.
زمانی میتوان مشکلات ناشی از لکنت زبان را درک کرد که کودک با این اختلال در مدرسه حضور می یابد و حتی ممکن است به دلیل تکرار گویی و یا مکث های مکرر از سوی هم کلاسی ها مورد استقبال قرار نگیرد و یا با تمسخر، اعتماد به نفس خویش را از دست بدهد.
مشاهده شواهد لکنت زبان در سنین ۳ تا ۵ سالگی چندان غیر معمول نیست اما در صورت ماندگاری، زنگ خطر جدی به صدا در می آید که راهکار آن، استفاده از خدمات گفتار درمانی است.
فاکتورهای موثر بر کلام رسا و سلیس
قدرت شنیداری متمرکز: قدرت شنیداری متمرکز، شرایط بهینه ای را فراهم می کند تا فرد پس از ارزیابی، کلمات متناسب را به کار گیرد.
کاربرد درست عناصر کلامی: انسان موجودی ارتباطی است که با استفاده از کلام نیازها، افکار و احساسات را به اشتراک میگذارد.
زبان پذیرنده یا قدرت درک: زبانه پذیرنده به نوعی پشتیبان قدرتمندی است تا بتوان عناصر کلامی را به کار برد و بیان کرد.
نقص گفتاری و کلام تاثیرگذار چه ارتباطی با هم دارند؟
افرادی که از لکنت زبان رنج می برند نمیتوانند توانمندی های ذهنی خویش را در مهارت های کلامی به نمایش بگذارند. هرچند با تقلا و تلاش محدودیت ها را پشت سر بگذارند اما چندان ثمری ندارد و منجر به کاهش اعتماد به نفس نیز می شود.
از علائم ثانویه لکنت زبان که در اثر توقف و مکث های مکرر دیده می شود پرش بسیار سر است به طوری که ممکن است چشمک زدن و یا انقباض عضلات صورت نیز صورت گیرد.
حتما شما نیز کمتر کودکی را دیده اید که اشکال تلفظی نداشته باشد و نتواند مراودات کلامی تأثیرگذاری را شکل دهد اما اتفاقی چندان جدی نیست و کم کم کودک می آموزد چگونه محدودیت های خویش را کمرنگ کند.
انواع لکنت زبان کدامند
از رایجترین مشکلات مختص سنین کودکی، لکنت زبان است اما بد نیست بدانید که بسیاری از افراد بزرگسال، در شرایط خاص محیطی و بر اثر حوادثی مانند سکته، حال چندان کلامی قدرتمند ندارند و شواهدی لکنت زبان را نشان میدهند.
فرقی ندارد که درگیری در چه سنی است، درمانگران حوزه گفتار و زبان می توانند با اقدامات درمانی موثر، شواهد را کمرنگ کنند.
استفاده از زمان طلایی علاوه بر آن که بازدهی درمان را چندین برابر افزایش میدهد از وقوع مشکلاتی مانند کمبود اعتماد به نفس یا افسردگی نیز پیشگیری می کند.
لکنت زبان، تقسیم بندی های مختلفی دارد که هر یک به دلایل متنوع تظاهر می یابند بنابراین نیاز است اطلاعات خود را افزایش دهید، در ادامه اشارهای کوتاه شده است.
لکنت رشدی: این نوع معمولاً در گروه کودکان، شیوع بالایی دارد و اغلب قربانیان، بین ۲ تا ۵ سال سن دارند. عدم درمان می تواند محدودیت های جدی برای کسب مهارت گفتاری پدید آورد.
لکنت عصبی: لکنت نوروژنیک که به لکنت عصبی نیز شناخته میشود، اغلب در اثر سکته مغزی یا آسیب های مغزی پدید می آید که میتوان شاهد تاثیر آن در مسیرهای سیگنال دهی مغز و اعصاب و عضلات تاثیر گذار گفتاری بود به طوری که شخص نمی تواند، رسا و واضح حرف بزند.
لکنت روانشناختی: شاید شما نیز تجربه تلخ لکنت زبان در اثر هیجانات عاطفی را تجربه کرده باشید که خوشبختانه چندان شایع نیست.
حقایق جالب درباره لکنت زبان کودکان
مشکلات گفتاری مانند لکنت زبان، قربانیان بسیاری در جوامع مختلف دارد که وابستگی چندانی به جنسیت، ملیت و فرهنگ ندارد. متاسفانه افراد درگیر با تکرار گویی و مکث های مکرر چندان اعتماد بنفس نیز ندارند.
پسران بیشتر از دختران درگیر ناروایی لکنت زبان می شوند.
تشنج های محیطی نیز مانند آسیب به سر، در بروز لکنت زبان بیتأثیر نیست بنابراین استرس و اضطراب می تواند شواهد را تشدید کنند.
مشکلات ناشی از لکنت زبان، پس از مدتی در بسیاری از افراد خود به خود بهبود می یابد.
والدین می بایست برای تایید تشخیص لکنت زبان از مشاورههای متخصصان درمانگر استفاده کنند که علم و تجربه شایانی دارند. متاسفانه اطرافیان ممکن است موانعی را برای تشخیص به وجود آورند.
شایع ترین علائم لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
علائم لکنت زبان در تمامی افراد یکسان نیست و ممکن است شواهد خاصی را در برخی افراد به نمایش بگذارد، بنابراین نمی توان یک نقشه راه کلی ترسیم کرد، اما به شایعترین تظاهرات بالینی گریزی زده می شود.
در مهارت های گفتاری ممکن است در هر سنی نیز به دلیل درگیری با مشکلات، محدودیت های جدی پدید آید. مکث های مکرر و تکرار گویی برخی کلمات و اصوات، چندان غیر معمول نیست.
لزوم دریافت خدمات گفتاردرمانی زمانی جدی است که علائم بیش از ۳ تا ۶ ماه ماندگار باشند و مشکلاتی در سایه آن پدید آمده باشد.
علائم لکنت زبان معمولاً به شکل تکرار برخی کلمات، اصوات و جملات است که شخص در بیان آن ها ناتوان است و ممکن است با ضعف های جدی شخصیتی، نیز مواجه شود.
کاربرد مکرر کلمه "ام"، برای رهایی از تنش و انقباض نیز معمول است.
برخی کودکان به دلیل استفاده از لحن کلام آرام و مکث های متوالی در بیان افکار و احساسات خود، احساس عجز می کنند.
"نفس نفس زدن" و یا "خشم درونی" نیز به دلیل تلاش برای کمرنگ کردن علائم لکنت زبان رخ می دهد.
پرش پلک، لرزش بدن و انقباض عضلات صورت ناشی از ماندگاری لکنت زبان هستند و جز علائم اولیه دسته بندی نمی شوند.
نباید به دلایل واهی از اقدامات درمانی موثر لکنت زبان چشمپوشی کرد که می تواند روح و جسم را آزار دهد. ناامیدی، ترس، نگرانی و افسردگی از معمول ترین این پیامدها هستند.
متخصصان حوزه گفتار و زبان همه روزه با کیس های مختلف درگیر لکنت زبان مواجه هستند، بنابراین بیش از هر شخصی می توانند در تشخیص و تجویز راهکارهای درمانی موثر ظاهر شوند.
پارامترهای موثر در ایجاد لکنت زبان کودکان ۴ و ۵ ساله
لکنت زبان به عنوان یک ناروایی گفتاری نسبتاً رایج مدتهاست موضوع تحقیق علمی است اما تاکنون علت دقیق آن مشخص نشده است البته نمی توان نقش تاثیرگذار استعداد ژنتیکی را یادآور نشد. بی جهت نیست که در برخی خانوادهها، قربانیان این اختلال بیشتر هستند. بنابراین والدین میبایست هوشیار باشند و با وجود فرد درگیر در خانواده، شواهد تشخیصی را در فرزندشان با حساسیت، دنبال کنند.
عوامل فزاینده خطر بروز لکنت زبان در کودکان
سابقه خانوادگی: ژن های خاص در برخی خانوادهها، موجب درگیری بیش از پیش لکنت زبان در کودکان میشود که تا بزرگسالی نیز می تواند مشکلاتی را پدید آورد.
زمان بروز لکنت زبان: اگر کودک قبل از سه سالگی با مشکل لکنت زبان و دست و پنجه نرم می کند، شانس بهبودی نسبت به سایرین، دو چندان است.
مدت درگیری شخص با لکنت زبان: در بسیاری از کودکان، لکنت زبان مانع حرف زدن رسا است و اغلب خود به خود، بدون دریافت خدمات درمانی می توانند این محدودیت ها را پشت سر بگذارند. در صورت ماندگاری علائم بیش از یکسال نیاز به غربالگری و مشاوره توسط درمانگران حوزه گفتار و زبان است.
جنسیت: پسران بیشتر قربانی لکنت زبان هستند و می بایست در روزهای نخست تظاهر علائم بالینی، از خدمات درمانی استفاده کرد.
احتمال درگیری کودکان ۴ و ۵ ساله به لکنت زبان چقدر است؟
تاکنون علت دقیق درگیری لکنت زبان مشخص نشده است اما نباید تاثیر خزانه ژنتیکی و سابقه خانوادگی را فراموش کرد.
اگر فرزندتان بیش از شش ماه درگیر لکنت زبان است، میتواند زنگ خطر جدی برای ماندگاری علائم باشد.
وجود دیگر اختلالات گفتاری، شانس ابتلا به لکنت زبان را دو چندان می کند.
اختلالات گفتاری بسیار حساس هستند و می بایست محیط زندگی شخص درگیر لکنتزبان، عاری از هرگونه استرس و اضطراب باشد.
اولین قدم برای تشخیص لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
لکنت زبان پدیده ای نیست که پنهان بماند، خانواده ها باید بتوانند علائم تاثیرگذار را در نخستین روزهای تظاهر بشناسند و موانع را کمرنگ کنند. متخصص گفتار درمانگر می تواند با علم و تجربه خویش مسیری همواری را برای الگوی کلامی نرمال ترسیم کند.
وظیفه و مسئولیت والدین بسیار پررنگ است که می تواند آینده ای تاریک یا روشن برای فرزندشان رقم زنند. بنابراین اطلاعات خویش را گسترش دهید.
تشخیص لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ سال چگونه است؟
تست و آزمایش مشخصی برای تشخیص لکنت زبان وجود ندارد اما علائم مشترکی در قربانیان دیده میشود که اغلب بر اساس شرح حال دریافت شده از والدین است، بنابراین متخصصان حوزه گفتار و زبان در جلسات مشاوره ای، تاکید زیادی به کلام والدین، سابقه خانوادگی، علائم و شواهد رفتاری دارند.
مراحل تشخیص لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
هر بیماری و اختلالی در حوزه کاری متخصصین خاصی است که علم و تجربه کسب کرده اند بنابراین نباید سلامتی فرزندتان را قربانی ناآگاهی خویش کنید. اگر کودکی با شواهد لکنت زبان درگیر است نیاز است برای اصلاح و تصحیح مشکلات کلامی با درمانگران گفتار و زبان مشورت نمود.
جلسات مشاوره ای متمرکز بر گفتگوهای هدفمند هستند تا علاقمندانی که در تلاش برای کسب اطلاعات کارآمد هستند، بتوانند برای کاربرد راهکارهای درمانی موثر، تجویز داروهای مختلف و حتی تنظیم جلسات اقدام نمایند.
نباید لکنت زبان را منحصر به دوران کودکی دانست، حال به دلیل شرایط مختلف مانند سکته و آسیبهای جدی به سر، جامعه بزرگی از افراد بزرگسال قادر نیستند، رسا و واضح حرف بزنند. اطلاع از سوابق سلامتی و درگیری با مشکلات مختلف نیز اهمیت بالایی دارد.
متاسفانه کودکان حتی اگر با مشکل جدی نیز دست و پنجه نرم کنند قادر نیستند پیامدهای به وجود آمده را بیان کنند بنابراین متخصصان برای تشخیص شدت عارضه و درک توانمندی گفتاری، گفتگوهای غیرمستقیم را مبنا قرار میدهند.
درمان لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
حال در قرن بیست و یکم که بهشت تکنولوژی است نه تنها تشخیص لکنت زبان به خوبی میسر است بلکه میتوان به آینده درمان نیز امیدوار بود. کودکان در سنینی هستند که با آزمون و خطا در حال یادگیری مهارتهای مختلف به سر میبرند.
بنابراین نباید موانع به وجود آمده را سرسری گرفت به ویژه محدودیت های جدی که برای کلام به وجود می آید می تواند بازدهی فعالیت های آموزشی، دانشگاهی و اشتغالی را تحت تاثیر قرار دهد.
باید پذیرفت که در درمان لکنت زبان، تنها علائم و شدت عارضه تاثیر گذار نیستند بلکه سابقه بیماری و همکاری خانواده ها نیز تاثیر مستقیم دارند.
هر چقدر تشخیص در زمان طلایی تر اتفاق افتد، مطمئنا کودک سریعتر می آموزد مشکلات ناشی از لکنت زبان را چگونه پوشش دهد تا برای حضور در جامعه و ایفای نقشهای مختلف، اعتماد به نفس داشته باشد. خوشبختانه تمارین و تکنیک های پربازده ای وجود دارد که بتوان شاهدی بهبودی بود.
عواقب بی توجهی به درمان لکنت زبان کودکان ۴ و ۵ ساله
لکنت زبان ناروانی گفتاری شایعی است که علاوه بر کودکان، قربانیان بسیاری در بین گروه بزرگسال دارد که می تواند در حوزه های مختلف زندگی مانند تحصیل، اشتغال و اعتماد به نفس نیز تاثیر بگذارد.
نقش خانواده ها در درمان کودکان درگیر لکنت زبان
والدین به عنوان یک اهرم تاثیرگذار میتوانند برای کودکان درگیر لکنت زبان ظاهر شوند بنابراین نسبت به توصیه های زیر بی تفاوت نباشید:
استرس و اضطراب از هیجانات سمی هستند که می توانند نه تنها بر تظاهر علائم بیماری تاثیر بگذارند، بلکه انگیزه و اشتیاق شما برای رهایی را کمرنگ کنند .
اشتغال و حضور در محیطهای کار به شکل پیوسته مانع تعامل تاثیرگذار بین کودک و والدین شده است.
آموزش غیرمستقیم مهارت کلامی به کودکان اعتماد به نفسی می بخشد تا بدون فشار مستقیم، نقشآفرینی کنند و سرگرم شوند.
برخی از خانواده ها، بدون آنکه متوجه باشند واکنش غیر معمول آنها چقدر تاثیر درمانی را کمرنگ می کند همواره رشته کلام کودک را قطع و مانع تلاش برای پشت سرگذاشتن محدودیت های لکنت زبان می شوند.
بهتر است خانواده ها نسبت به استفاده از لحن آرام و خوشایند، بی توجه نباشند تا از بازدهی خدمات درمانی شگفت زده شوند.
داشتن ارتباط چشمی موثر به کودکان، کمک می کند تمامی ضعفهای خویش را پوشش داده و احساس خوشایندی داشته باشند.
این گروه از کودکان به صبر و بردباری بیش از هر چیز دیگری نیاز دارند بنابراین نباید با رفتارهای عجولانه، روان آنها را بیمار و افسرده کرد.
اگر کودک تان نسبت به مشکل خود پرسشهایی را دارد به طور واضح و کامل، جزئیات را مطرح کنید تا دچار ابهام و سردرگمی نشود.
شخص پس از مدتی، راهی مدرسه و اجتماع بزرگ تر می شود که نیاز است از پشتیبانی دیگر افراد تأثیرگذار، مانند مربیان و معلمان برخوردار شود بنابراین دانش خویش را درباره اختلال لکنت زبان به اشتراک بگذارید که مانع بروز رفتارهای غلط می شود.
اگر در خانواده قبلا شخصی درگیر اختلال لکنت زبان بوده است، بهتر است در جلسات مشاوره ای آن را مطرح کنید که کمک شایانی به تشخیص زودهنگام و دریافت خدمات موثر مانند تکنیک ها و تمرینات می کند.
اهمیت جلسات مشاوره ای بسیار بالاست که نباید با مطرح کردن جزئیات بی اثر، بازدهی خدمات گفتار درمانی را کمرنگ کرد. سوالات و چالش ها می بایست دقیق و واضح پاسخ داده شوند.
نکات کلیدی درباره لکنت زبان کودکان ۴ و ۵ ساله
به دلیل نامشخص بودن علت لکنت زبان بسیاری از حقایق در هاله ابهام هستند که میتوان با کسب دانش از محضر متخصصان نه تنها به تشخیص زود بازده کمک کرد بلکه فرآیند درمان را نیز تسریع بخشید.
متخصصین درمانگر میتوانند تمامی انواع لکنت زبان که شامل لکنت رشد، نوروژنیک و روانشناختی است را در طلایی ترین زمان ممکن تشخیص داده و درمان کنند.
اقدامات درمانی موثر برای لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
گفتار درمانی: گفتار درمانی حوزه مداخله تاثیرگذار بر لکنت زبان است که کمک میکند شواهد ناشی از این مشکل کمرنگ شوند و کودک بتواند بدون توقف و تکرار گویی، کلام خویش را پیگیری کند.
دستگاه الکترونیکی: استفاده از دستگاه الکترونیکی میتواند بهبود لکنت زبان را امیدواری بخشد، پزشکان درمانگر صلاحیت تجویز چنین تکنیکهای درمانی را دارند.
رفتار درمانی-شناختی: این متد متمرکز بر آموزش بوده تا فرد بتواند با واکاوی از افکار خویش، احساسات منفی را کنار زده و استرس و اضطراب چندانی نداشته باشد، بنابراین درمان اثربخش دور از انتظار نیست.
تعامل اثربخش بین اعضای خانواده: خانواده ها تنها نقش آموزش ندارند بلکه می توانند با پشتیبانی قدرتمند، شواهد لکنت زبان را اثربخش کرده و برای اجرای تمامی تکنیک ها نیز مثمر ثمر باشند.
نحوه رفتار درست خانواده ها نسبت به لکنت زبان کودکان
والدین الگوی تاثیرگذار تمامی کودکان هستند که نیاز است دقت و حساسیت ویژهای نسبت به رفتارهای کودک داشته باشند.
گوش سپردن به کودک اگر چه اقدامی ساده به نظر میرسد ولی میتواند اعتماد بنفس درونی را آنچنان بالا ببرد که حتی محدودیتهای گفتاری را نیز به شدت کمتری بروز دهد.
برخی از والدین همواره کلام کودک درگیر لکنت زبان را قطع می کنند که می تواند تلاش این درمانگران را نیز کمرنگ نماید.
استحمام، غذا خوردن و خواب نیز اگر چه بازه زمانی آنچنانی ندارد اما می توانند برای آموزش کارآمد انتخاب شوند.
بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر برنامه منظم برای آموزش مهارتهای کلامی تهیه شود تا کودک بیاموزد نسبت به رعایت قانون حرف زدن، مسئولیت داشته باشد.
انتقاد مستقیم میتواند به روحیه حساس کودکان درگیر لکنت زبان، آسیب جدی وارد کند. اگر قصد دارید مطالبی را متذکر شوید، بهتر است در انتخاب واژگان، لحن و شیوه برخورد نیز دقت نظر داشته باشید.
لکنت زبان برای بسیاری از والدین، واقعه ای ترسناک و غیر معمول به نظر می رسد اما میتوان با شناخت علائم و راهکارهای درمانی، این مشکل را نیز به خوبی پشت سر گذاشت و کمک کرد با اعتماد بنفس در جمع های مختلف، حضور یابد.
اقدامات لازم برای حضور در جلسات گفتاردرمانی
والدین میتوانند کمک کنند گفتار درمانی در عالی ترین سطح ممکن مشکلات ناشی از لکنت زبان را برطرف کند اما برای تفهیم بهتر وظایف در ادامه جزئیاتی مطرح شده است:
اگرچه علائم اصلی لکنت زبان اغلب افراد به یک شکل هستند اما گاه می توان شاهد تظاهرات بالینی خاصی بود، بنابراین نیاز است خانواده ها جزئیات را یادداشت کنند، نوشتن مصوت ها و صامت ها و ضبط صدا نیز بسیار کارگشاست.
شرایط محیطی به ویژه استرس و اضطراب یا وجود هیجانات خاص میتواند شدت لکنت زبان را تغییر دهند بنابراین نیاز است درمانگران دانش خوبی درباره جزئیات داشته باشند.
فراموش نکنید که مصرف دیگر داروها، ویتامین ها و مکمل ها را نیز مطرح کنید تا از وقوع دیگر اتفاقات پیشگیری نمایید.
چالش های بروز لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
لکنت زبان عارضه ای متغیر است. برخی درگیر علائم خفیف هستند و در گروهی نیز شواهد به شدت پر رنگ بوده فارغ از این شرایط می بایست اطرافیان و به ویژه والدین نسبت به بهداشت روانی شخص، احساس مسئولیت داشته باشند و با رفتارهای نابهنجار و تخریب کننده، درگیری با دیگر مشکلاتی مانند ناامیدی و اضطراب را فراهم نکنند.
داشتن اعتماد به نفس همچون پوششی است تا تمامی مشکلات و معضلات را پشت سر گذشت بنابراین نسبت به آموزش این سلاح قدرتمند نباید مردد بود. حال استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون و رادیو به شدت رایج شده است به طوری که جنبه سرگرمی خود را از دست داده در حالیکه می بایست پذیرفت آموزش مهارتهای زبانی و کلامی، وظیفه خانواده هاست.
فعالیت های تاثیرگذار بر نتایج گفتار درمانی لکنت زبان
برنامه لید کامو نتایج درخشانی بر درمان لکنت زبان کودکان ۷ و ۸ سال برجای گذاشته است و حال کاربرد وسیعی دارد. برای مقابله با استرس و اضطراب نیز تکنیک های تنفس بسیار مثمر ثمر واقع شده است و میتواند هیجانات منفی را کاهش دهد.
پیامدهای ناشی از عدم درمان لکنت زبان در کودکان ۴ و ۵ ساله
کلام از ملموس ترین مهارتهای انسانهای سالم است، اگر کودکی از دوران خردسالی با این عارضه رشد یابد. مطمئن باشید آسیب روحی و کمبود اعتماد بنفس نیز احساس میکند به طوری که نقش های اجتماعی بسیار کمرنگ ظاهر میشود بنابراین می بایست اطرافیان بیاموزند که با اقداماتی به ظاهر ساده، پیکره روح لطیف آنها را نشانه نروند. روانشناسان معتقدند شوخی نابجا و تمسخر، می تواند آینده تاریکی را رقم بزند بنابراین درمان را یک روز نیز عقب نیاندازید.
سخن آخر
ملموس ترین نشانه لکنت زبان، مکث، تکرار گویی و اشکالات تلفظی است. اگر فرزندتان با چنین شواهدی دست و پنجه نرم می کند هر چه سریعتر با پزشک مشاوره ای ترتیب دهید تا در صورت تشخیص قطعی، استفاده از راهکارهای درمانی صورت گیرد. گفتار درمانی به عنوان یکی از شیوه های موثر، نتایج قابل ملاحظهای را به ارمغان آورده است.
شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.
افزودن دیدگاه جدید