لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله

مرکز نورولند
بروزرسانی: آوریل ۲۰۲۱
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله، تعداد را درگیر کرده است اما میتوان با استفاده از خدمات درمانی، امیدواری قابل توجهی برای کاهش علائم را احساس کرد البته نیاز به نگرانی نیست و نباید این عارضه را مشکلی جدی پنداشت که امید و آرزو را از خانواده‌ها میگیرد. اگر شما نیز تجربه هایی از این اختلال گفتاری داشته اید، به ویژه آن که استرس و اضطراب می تواند موجب تشدید علائم شود. مطالعه این مطلب می تواند، زنگ خطر های هشدار دهنده را در زمان طلایی تشخیص داده و بازدهی درمان را دوچندان کند.

لکنت زبان اختلالی نام آشنا برای والدین

لکنت زبان پدیده‌ای است که تمامی افراد کم و بیش با علائم آن آشنا هستند اما در بعضی از خانواده ها، چندین نفر از این مشکل رنج می‌برند. اگر چه در گذشته به دلیل کمبود اطلاعات، شانس بهبودی کم بود اما حال با وجود این منابع اطلاعاتی موثق، می توان از این موانع نیز عبور کرد.

شاید اگر بدانید افراد بزرگی مانند نیوتون، چرچیل و پادشاه ششم نیز درگیر چنین ناروایی گفتاری بودند و توانستند، موفقیت‌های عظیمی در بستر تاریخ بر جای بگذارند، نگاهتان به این مشکل عوض شود و فرزندتان را برای درمان همراهی کنید.

به یاد داشته باشید که فرد درگیر لکنت زبان به دلیل مشکلات گفتاری، اعتماد بنفس چندانی ندارد، بنابراین نباید با رفتارهای غلط مانند تمسخر و شوخی های نابجا مانع پذیرش این مشکل شد.

اگر نگاهی به آمار گروه درگیر لکنت زبان بیندازید، مطمئناً متوجه جامعه بالای آن خواهید شد که حدود ۱۵ میلیون نفر هستند، جالب آنکه کودکان شواهدی را نشان می دهند که موجب نگرانی معلمان و خانواده ها می شود.

خانواده ها به ویژه والدین میتوانند در رمزگشایی علائم و شواهد تاثیر مستقیم بگذارند و تاثیر خدمات درمانی را دو چندان کنند، بنابراین کسب اطلاعات درست بسیار مهم است.

لکنت زبان علاوه بر اینکه با نمایش علائم گیج کننده، تشخیص را گاهی سخت می کند اما باید پذیرفت با مدیریت شرایط محیطی نیز می توان درک بهتری داشت و شاهد تغییر شدت عارضه نبود. استرس کاری و یا حضور در جمع های ناشناخته بسیار تاثیرگذار است.

بیاد داشته باشید هر شخصی، صلاحیت تشخیص و درمان لکنت زبان را ندارد، باید متخصصان زبده که تحصیلات و تجربه مرتبط دارند، در زمینه برای مشاوره و ارزیابی انتخاب شوند.

آسیب شناسان  گفتار و زبان، می توانند با مشاهده علائم و شواهد کمک کنند سریعتر چنین عارضه‌ای را شناخت و مسیری ترسیم کرد که سلامتی کامل هر چه زودتر دست یابد. لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله، چالش برانگیز تر از دیگر سنین است بنابراین می بایست انتظار خدمات درمانی طولانی‌تری را نیز داشت. در ادامه واقعیت های  بیشتری به اشتراک گذاشته می‌شوند.

لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان، نوعی ناروایی گفتاری نسبتا شایع است که روز به روز، قربانیان بیشتری را درگیر می‌کند. متاسفانه بسیاری از بزرگسالان به علت تعویق در دریافت خدمات درمانی، حال اعتماد به نفس صحبت کردن در جمع های خصوصی را نیز ندارند، بنابراین خانواده ها به عنوان اهرم اصلی درمان مطرح هستند.

باید هر گونه تکرار کلمات اصوات و هجا ها را جدی بگیرید و با مشاهده وقفه های مکرر در بیان کلمات، احتمال این مشکل را بدهید.

یکی از حقایق جالب درباره لکنت زبان شدت مختلف آن در موقعیت های متنوع است به طوری که فرد ممکن است در مکالمات تلفنی و یا صحبت با افراد غریبه نتواند رسا و واضح حرف بزند، اما در خلوت خویش، مشغول آواز خوانی ماهرانه نیز گردد، بنابراین بهتر است نسبت به محیط های مختلف نیز این نکته را در نظر داشت.

مشکلات ناشی از لکنت زبان

لکنت زبان اگر چه در کودکان شایع تر است اما باید پذیرفت در بازه های سنی مختلف نیز شواهد آن متفاوت است به طوری که بسیاری از افراد تجربه این عارضه را در بازه ۲ تا ۵ سالگی داشته اند و به عنوان مانعی در کسب مهارت گفتاری مطرح است.

زمانی نیاز است از مشاوره و ارزیابی گفتار درمانگر بهره جست که این علائم همچنان پس از چندین ماه نیز پر رنگ باشند.

در بسیاری از افراد می توان انتظار ماندگاری علائم لکنت زبان را حتی در بزرگسالی نیز داشت، والدین می بایست فارغ از شدت متغیر علائم عمل کنند و با این دیدگاه که ممکن است، لکنت زبان به صورت موقت وجود داشته باشد از دریافت خدمات درمانی سرباز نزنند که می‌تواند پشیمانی به بار آورد.

چرا باید لکنت زبان کودکان ۶ و ۷ ساله را شناخت؟

لکنت زبان عارضه‌ای خوش خیم است که موانعی در گفتار صریح و رسا به وجود می آورد به طوری که شخص با تکرار بخشی یا کل کلمه، تکرار عبارات و وقفه های مکرر موجب آزار خود و درک نادرست اطرافیان میشود.

اگرچه لکنت زبان را متعلق به سنین کودکی عنوان می کنند اما بسیاری افراد اگرچه در گروه بزرگسال، دسته‌بندی شده‌اند به دلیل درگیری با یک بیماری خاص و یا بروز رویداد احساسی، شواهدی از این مشکل گفتاری را نشان می‌دهند، بنابراین اگر در اطراف تان شخصی بر اثر سکته یا ضربات به سر نیز درگیر لکنت زبان است، جای نگرانی نیست می توان با خدمات گفتار درمانی شانس بهبودی را دو چندان کرد.

حضور در موقعیت های مختلف می تواند شدت لکنت زبان را تغییر دهد به طوریکه استرس، تنش عاطفی و عصبانیت، هیجانات مخربی هستند که می‌توانند بر گفتار سلیس  تاثیر بگذارند.

تا چندین سال قبل برخی افراد تصور می‌کردند که لکنت زبان مشکلی واگیردار است یا با مشاهده شواهد مشکل در دیگر افراد، کودک نیز به دلیل یادگیری غلط، چنین تنش های گفتاری را احساس میکند اما خوشبختانه حال علم چنین دیدگاهی را منسوخ اعلام کرده است، حتی اگر در یک خانواده چندین فرد از لکنت زبان، رنج می برند به دلیل استعداد ژنتیکی است و ارتباطی با تقلید و آموزش غلط ندارد.

شیوع لکنت زبان در گروه های سنی مختلف متفاوت است بطوری که کودکان پیش دبستانی حدود ۳ تا ۴ درصد درگیر هستند اما این آمار در گروه کودکانی که در حال آموزش در مدرسه هستند به ۱تا۲ درصد کاهش می یابد.

بسیاری از افراد شواهد لکنت زبان را خود به خود از دست می دهند، اما باید پذیرفت تا کنون نقشه راهی اصولی تعریف نشده است و این عارضه ممکن است گریبانگیر برخی افراد تا پایان عمر باشد، بنابراین استفاده از خدمات درمانی با کمک آسیب شناسان گفتار و زبان اهمیت بسیاری دارد به طوری که کمک می کند، محدودیت ها سریعتر از بین برود.

شواهد تشخیصی لکنت زبان

لکنت زبان حوزه نسبتاً شایعی است که می بایست علائم آن را به درستی شناخت.

تکرار کلمات بیش از ۳ بار: ادای صدای خاص مانند "اوه" برای پنهان کردن مشکل ناروایی گفتاری

کشیدن صدا: حرف زدن خاص و کشیده

توقف های طولانی و مکرر: چالش بسیار برای داشتن مراودات کلامی حتی با اطرافیان آشنا

خشم و انزجار در مواجهه با ضعف گفتاری

روند بروز لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله چگونه است؟

تاکنون علوم و تحقیقات نیز نتوانسته به طور دقیق علت بروز لکنت زبان را مشخص کند اما خوشبختانه سرنخ هایی از تاثیر مشکلاتی در مغز فرد که مرتبط با مهارت زبان و گفتار است مشخص شده است.

کودک در نخستین روزهای تولد اگرچه مهارت های مختلف را ندارد اما می بایست از الگوهای اطراف مانند والدین بهره گیرد که در مسیر یادگیری ممکن است چالش‌های نیز احساس شود.

اشکالات کلامی نیز از این قاعده مستثنا نیست بنابراین چالش حتی اگر به شکل توقف نیز باشد، نباید مهم تلقی گردد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید استعداد ژنتیکی تاثیر بسیاری در بروز لکنت زبان دارد به طوری که آمارها تاکید بر وجود این مشکل، در برخی خانواده ها دارد اما جنسیت نیز فاکتور چشمگیر دیگریست به طوری که پسران ۴ برابر از دختران به علت ضعف گفتاری، احساس کمبود اعتماد بنفس دارند.

برخلاف باور غلط گروهی، درگیری با لکنت زبان وابستگی چندانی با هوش و یا بد تربیتی و مشکلات روانی پنهان ندارد، بنابراین بهتر است به جای برچسب زدن به کودک، همت و تلاش را برای درمان به کار برد.

به یاد داشته باشید شرایط خاص محیطی به ویژه استرس، طلاق و مشکلات عاطفی -خانوادگی تشدید کننده عارضه هستند اما عامل ایجاد متفاوت است.

علت لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله

لکنت زبان، اختلال ناشی از یک علت خاص نیست بلکه ممکن است بر هم کنش چندین فاکتور در بروز آن تاثیر گذار باشند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره شده است:

ژنتیک: استعداد ژنتیکی یکی از اصلی ترین عوامل بروز لکنت زبان است به طوری که در تحقیقات علمی نیز روشن شده است که در بیش از ۶۰ درصد افراد درگیر، سابقه خانوادگی مطرح بوده است.

لکنت موقتی: برخی از کودکان به دلیل چالش هایی که در مسیر آموزش مهارت سخنوری، احساس می‌کند شواهدی از لکنت زبان را نشان می دهند که با افزایش سن این مشکل کمرنگ می شود. به همین دلیل به آن لکنت موقتی می گویند که معمولاً در سن ۱۸ ماهگی تا ۲ سالگی شایع است.

عوامل عصبی: لکنت زبان ممکن است در برخی ناشی از اختلال در نحوه انتقال زبان از بخش مغز باشد ولی تا کنون علم جزئیات چنین فرآیندی را روشن نکرده است.

عوامل آسیب رسان در بروز لکنت زبان کودکان ۶ و ۷ ساله

مرز باریک بین، لکنت زبان موقت و عارضه لکنت گفتاری وجود دارد که ممکن است خانواده ها به ویژه والدین را نگران کند. ارزیابی و مشاوره توسط متخصصان زبان و گفتار می تواند چالش های پیش رو را کمرنگ کند. اما برای درک بهتر، عوامل خطر زا نیز اشاره‌ای کلی شده اند تا در اسرع وقت اقدام نمود.

شیوع در خانواده: ژنتیک و استعداد لکنت زبان موجب می شود، در گروهی از خانواده ها، قربانیان بیشتری درگیر شوند بنابراین اگر شخصی در اطرافیانتان با این ناروایی گفتاری دست و پنجه نرم می کند، بهتر است بدانید ممکن است دیگر اعضا نیز در خطر درگیری باشند.

سن: مشاهده شواهد تشخیصی لکنت زبان، قبل از ۳ سالگی می تواند تاییدگر درگیری با نوع موقت باشد.

تداوم علائم لکنت زبان: درگیری فرد بیش از شش ماه با علائم لکنت زبان، زنگ خطر هشدار دهنده را به صدا درمی آورد اما بی توجهی به دریافت خدمات درمانی، شانس بهبودی را کم نیز می کند.

جنسیت: درگیری پسران به لکنت زبان در مقایسه با دختران ۳ تا ۴ برابر گزارش شده است.

درگیری با دیگر مشکلات گفتاری و زبانی

شانس درگیری با لکنت زبان به علت وجود سایر مشکلات گفتاری دوچندان می شود.

دریافت خدمات گفتار درمانی می تواند به درمان لکنت زبان کودکان ۶ و ۷ ساله کمک شایانی کند به طوری که مهارت کلامی را به خوبی کسب کنند و تنش های گفتاری کمرنگ شوند. به یاد داشته باشید زنگ خطر هشدار دهنده زمانی به صدا در می آید که کودک بیش از سه سال سن داشته باشد و شواهد این مشکل گفتاری بیش از ۳ تا ۶ ماه مشاهده شوند اما متخصصین درمانگر می توانند با مشاوره و غربالگری مانع ضعف مهارتی و شخصیتی شوند. 

تمامی والدین دوست دارند فرزندی با اعتماد به نفس داشته باشند که در جمع های مختلف مهارت سخنوری را به خوبی به نمایش بگذارد اما ممکن است مشکلات گفتاری مانند عارضه لکنت زبان، نقص های جدی را به وجود آورد. اگر به دنبال شخصیت توانمند فرزندان هستید آگاهی و اطلاعات خویش را افزایش دهید، در غیر اینصورت یک عمر پشیمانی شما را رها نخواهد کرد.

نکات تاثیرگذار برای کمک به والدین درگیر کودک لکنتی

والدین تنها وظیفه تامین نیازهای مالی و امنیتی را برعهده ندارند بلکه می توانند با اطلاعات و آگاهی خویش، سلامتی فرزندشان را نیز تضمین کنند بنابراین نیاز است از همان نخستین روزهای تولد نسبت به کسب مهارت های مختلف به ویژه گفتار که شواهد ملموسی دارد، دقت نظر داشته باشند.

در ادامه برای بازدهی بهتر درمان کودکان لکنتی، مواردی ذکر شده است:

لحن کلام آرام و با طمانینه، موجب تفهیم بهتر می شود بنابراین والدین می بایست در مواجهه با فرزند درگیر لکنت زبان، آرامش خود را حفظ کنند.

استرس و اضطراب، تنش های هیجانی هستند که می‌توانند مهمترین عامل تشدید کننده لکنت زبان لقب بگیرند، بنابراین محیط زندگی می بایست عاری از این فضاهای منفی باشد.

کودکان هوش بالایی دارند و می توانند هرگونه بی‌توجهی و عدم تمرکز را تشخیص دهند بنابراین والدین می بایست در زمان صحبت کردن به حالت چهره نیز دقت داشته باشند که هر گونه بی حوصلگی، می تواند زحمت شما را کاهش دهد.

اگر چه پیشنهاداتی مانند  آرام تر حرف بزن یا لحن کلامت را بهتر کن، منصفانه به نظر می رساند اما می تواند به پیکره اعتماد به نفس کودک ضربه سنگینی وارد کند به طوری که نتواند در جمع های خصوصی نیز حرف بزند.

بهتر است جلسات گفتگو سالمی را شکل دهید تا الگوی کلامی ایده‌آل نهادینه شود.

بهترین زمان برای دریافت خدمات گفتار درمانی جهت لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله کدام است؟

متخصصین گفتار درمانگر وظیفه دارند با شناخت دقیق علائم، پروسه درمان را آغاز کنند. هیچ کس بهتر از یک آسیب شناس نمی تواند شواهد و علائم را ارزیابی کند. 

خوشبختانه حال متدهای موثری معرفی شده است که در بین درمانگران به کار می رود بنابراین نیاز به وسواس و حساسیت بالا برای انتخاب متخصص وجود ندارد، بهتر است زمان طلایی را از دست ندهید، معمولاً ۶ ماه ماندگاری به منزله زنگ خطر جدی است البته باید پذیرفت که شدت اختلال ممکن است در شرایط مختلف و حتی در سنین مختلف، کمتر یا بیشتر شود.

بنابراین یک الگوی ثابت وجود ندارد تنها می بایست علائمی مانند توقف کلامی،  تکرار اصوات و تکان دادن سر را جدی گرفت همچنین راهکارهای درمان در خانه نیز بسیار مثمر ثمر واقع شده اند.

پایان لکنت زبان در کودکان ۷ و ۶ ساله چه زمانی است؟

لکنت زبان عارضه ای خوش خیم است که میتواند در گروه های سنی مختلف خود را به نمایش بگذارد اما در بسیاری از افراد خود به خود بدون دریافت درمان کاهش می یابد بنابراین نمی‌توان زمان خاصی برای پایان علائم لکنت زبان تعیین کرد.

بسیاری از بزرگسالان نیز به دلایل مختلف مانند سکته، ضربه به سر و یا مشکلات مختلف حال ‌نمی توانند رسا و واضح حرف می‌زنند، گفتار درمانی نیز می تواند به این گروه کمک کند تا تنش های گفتاری را کمرنگ کنند.

البته نباید انتظار درمان صد در صد لکنت زبان با خدمات گفتار درمانی را داشت علاوه بر آنکه این پدیده در افراد مختلف شواهد متفاوتی را بروز می‌دهد، باید پذیرفت شدت علائم متغیر است.

نقش تاثیر گذار خانواده در درمان لکنت زبان کودکان ۶ و ۷ ساله

این گروه کودکان با خانواده به ویژه والدین وابستگی عاطفی بسیاری دارند بنابراین هرگونه رفتار آنها می‌تواند انگیزه‌ای برای شکست مشکلات مختلف بدهد و یا حتی منجر به کاهش اعتماد به نفس شود. بنابراین نباید با رفتار نامناسب موجب ماندگاری این ناروایی گفتاری شد.

اقدامات موثر بسیاری وجود دارند اما به چند راهکار به ظاهر ساده در ادامه اشاره می‌شود:

اگر کودکتان در زمان بیان افکار و احساسات خویش با چالشی جدی مواجه شد به طوری که برای ادامه کلام، ضعف داشت بهتر است با حفظ تماس چشمی به ادامه صحبت تشویق کنید.

شاید برایتان تعجب آور باشد که لحن آرام و رسا چقدر تاثیر مثبت برای تکمیل جمله دارد به طوری که فرد بدون استرس می تواند مهارت سخنوری را به نمایش بگذارد.

برخی از کودکان می توانند ضعف گفتاری خویش را درک کنند. بنابراین والدین می توانند اطلاعات ارزشمندی را در این زمینه به اشتراک بگذارند، به طوری که موجب همدردی و پشتیبانی نیز می‌شود. اگر فرزندان سوالی در این باره پرسید، بهتر است صریح و واضح مشکلات و راهکارهای درمانی را توضیح دهید.

مشاوره اختصاصی با معلمان درباره لکنت زبان

لکنت زبان عارضه ای مختص سنین کودکی نیست بلکه با افزایش سن، شوهد آن نیز همچنان باقی می ماند بنابراین نیاز است با ورود به محیط های آموزشی مانند مدرسه و مهدکودک اطلاعاتی را با معلمان در میان گذاشت تا شاهد رفتارهای غلطی مانند تمسخر و یا آزار و اذیت توسط همکلاسیان شوند.

به یاد داشته باشید اگر در این سن مورد تمسخر قرار گیرند، در بزرگسالی نیز چندان عملکرد موفقیت‌آمیزی در محیط‌های مختلف نشان نخواهد داد. بنابراین نباید گام‌های اولیه را  غیر اصولی برداشت.

نیاز است معلمان و مدیر اصولی و با جزئیات لکنت زبان را بشناسند تا به روند درمان کمک کنند همچنین شرایط خاص کودک را نیز رصد می کنند و در نهایت نسبت به مسئولیت های آموزشی، آگاهی بهتری خواهند داشت.

موارد تاثیر گذار برای بهبودی لکنت زبان کودکان 

پیشرفت علم و تکنولوژی امیدواری بسیاری برای کاهش شواهد لکنت زبان دست داده است به طوری که شخص می تواند به درمان نیز امیدوار باشد. در این مطلب بارها تاکید شد که استرس و اضطراب می تواند به روان کودک آسیب برساند.

بنابراین برای مدیریت بهتر شرایط نیاز است منزل در آرامش و سکوت باشد تا این تنش های احساسی کمرنگ گردند و و ضعف‌هایی مانند تکرار کلمات و توقف را نشان ندهند بنابراین صبوری و محیط مناسب، تاثیر بسیاری دارند.

برخی از کودکان زمانی که متوجه ضعف مشهود خویش می‌شوند، احساس ناامنی دارند و نیاز دارند که همواره از سوی اطرافیان به ویژه والدین تایید شوند، بنابراین تشویق و پذیرش بی چون و چرا می تواند بازدهی درمان را دوچندان کند.

برخی از خانواده ها با مشاهده ضعف فرزندشان به شدت به هم می‌ریزند و کنترل احساسات را از دست می دهند به طوری که با گریه و ناراحتی سبب ضعف مضاعف می شوند.

کودکانی که درگیر لکنت زبان هستند همواره از مرکز توجه بودن می‌گریزد، اگر به اجبار در بین نزدیکان و دوستان برای مکالمه طولانی و یا داستان سرایی انتخاب شوند احساس ضعف دوچندانی می‌کنند و ممکن است سرعت روند درمان نیز کاهش یابد.

آموزش مستقیم مطمئنا تاثیری چندانی ندارد اما می‌توان با انجام بازی و فعالیت‌های مفرح کمک کرد، کودک به شکل غیر مستقیما متوجه مشکل شود و برای مقابله با آن آمادگی پیدا کند. مطمئناً پس از مدتی نتایج آن را متوجه خواهید شد. 

افراد درگیر اگر بزرگسال نیز باشند متوجه ضعف خویش در ادای کلمات و مکث های مکرر هستند و اگر در جمع های مختلف حضور یابند، پذیرش بی قید و شرط می تواند نیروی عظیم ببخشد تا برای حضور در شرایط مختلف آماده شوند.

رفتار اطرافیان حتی با نسبت خویشاوندی نزدیک نیز باید اصولی صورت گیرد، هرگونه تمسخر و شوخی نابجا تاثیر بسیاری بر روان کودک می‌گذارد. والدین می بایست با رفتار خویش محدوده ای تعریف کنند که هیچ کس به خود اجازه تخطی ندهد.

درمان لکنت زبان کودکان ۶ و ۷ ساله در منزل

لکنت زبان عارضه‌ای نام آشناست که گریبانگیر افراد بسیاری شده است اما نباید به این دلیل برای درمان اقدام نکرد. حال راهکارهای به ظاهر ساده ای وجود دارند که می توانند شواهد را کمرنگ کنند، در ادامه چندین مورد ذکر شده است که میتواند نقشه راهی اصولی برای اطرافیان به ویژه والدین باشد تا پس از مدتی نیز تاثیر آن را مشاهده کنند.

عادی سازی شرایط یکی از وظایف مهم خانواده‌ها به ویژه والدین است تا کودک احساس نکند با سایر همسالان تفاوت فاحش دارد و بتواند وقت خویش را صرف کسب مهارت نماید.

ترتیب دادن محیط آرامشبخش می‌تواند بازدهی جلسات درمانی را دوچندان کند، تامین این نیاز باید مورد توجه خانواده‌ها باشد.

خجالت و ناامیدی یکی از ملموس ترین رفتارهای کودکان درگیر لکنت زبان است بنابراین نیاز است با شنیداری قدرتمند کمک به کودک کرد در پذیرش ضعف خویش موفق ظاهر شوند.

استرس و اضطراب در کوتاه مدت نیز تاثیرات مخربی بر جای می‌گذارند بنابراین نباید شرایط به گونه ای باشند که به روان حساس آنان آسیب وارد شود.

‏تشدید علائم لکنت زبان در شرایط خاص مانند عصبانیت چندان جدی نیست و باید شدت مختلف مشکل ناروایی گفتاری را پذیرفت.

برخی از فعالیت ها می توانند کمک کنند کودک بهتر مشکل ناروایی گفتاری خود را بپذیرد، بنابراین با دقت زیادی فعالیت‌های کودک را زیر نظر داشته باشید به طور مثال بازی های عروسکی و کتاب های تصویری نتایج شایانی را برجای گذاشته اند.

ورزش های مفرح، تماشای تلویزیون و پیاده‌روی نیز از جمله فعالیت هایی هستند که کودک در جلوگیری از لکنت زبان می‌تواند با سایر هم سن و سالان انجام دهد و نتایج شایانی را مشاهده کند.

کودکان ذاتا کنجکاو هستند و برای حضور در محیط های مهیج انگیزه فراوانی دارند بنابراین به بهانه ضعف گفتاری، تجربه لذت بخش را از آنها محروم نکنید.

برخی خانواده ها اقدامات سختگیرانه در پیش می گیرند و به بهانه ضعف کلامی اجازه نمی‌دهند، کودک برای اجرای قوانین معمولی نیز آمادگی پیدا کند.

حضور در محیط های جدید می تواند استرس زا باشد، بنابراین به کودک درگیر لکنت زبان خود، اطلاعاتی در این باره بدهید.

مشکلات ثانویه مانند پرش پلک و تکان سر نیز اگر چه در اثر لکنت‌زبان ممکن است گریبانگیر برخی از کودکان شود اما اولویت اصلی درمان نیستند و همزمان با حضور در جلسات گفتاردرمانی می‌توان شاهد کاهش این شواهد نیز بود.

برخی از والدین ناآگاه، مشکل لکنت را به عنوان یک اهرم فشار در نظر می‌گیرند و با تحقیر کودک سعی دارند خواسته‌های خود را اجرا کنند، چنین اقدامی نه تنها ظالمانه و بی تاثیر است بلکه می تواند بازدهی درمان را نیز کمرنگ نماید.

جلسات گفتار درمانی می بایست اولویت خانواده های درگیر قرار گیرد و هر گونه مزاحمت از طریق افراد یا وسایل مختلف می تواند به تمرکز کودک ضربه بزند.

بسیاری از خانواده ها به دلیل ناآگاهی از روش های درمانی لکنت زبان با افراد مختلف که صلاحیت مشکلات ندارند نیز صحبت می کنند به طوری که ممکن است با پیشنهادات غیر اصولی و غیر علمی مشکلات جدیدی را نیز پدید آورند.

درمان کامل لکنت زبان، رویا یا واقعیت؟

درمان لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله زمانبر است و نباید انتظار بهبودی یک شبه را داشت. پزشکان مختلفی توانستند امیدواری بسیاری به افراد درگیر بدهند اما نباید تاثیر شرایط،  شدت عارضه و سبک زندگی را فراموش کرد. 

یکی از رفتارهای غلط اما رایج در بین گروهی از خانواده ها، فشار برای صحبت کردن طولانی است تا کودک بتواند مهارت خود کنترلی در مواجهه با ضعف گفتاری را کسب کند که چنین اقدامی بسیار مخرب است، باید پذیرفت مشکل ناروایی گفتاری در افراد مختلف یکسان نیست.

سخن پایانی

لکنت زبان در کودکان ۶ و ۷ ساله عارضه‌ای خوش خیم است و نباید خانواده‌ها اسیر اطلاعات زرد منابع ناشناس شوند. این مشکل نیز پس دریافت خدمات درمانی بهبودی شایانی را دست می دهد، بهترین کمک، شناخت زمان طلایی است تا با اقدامات زودهنگام این غول را شکست داد و امیدواری بسیاری را در زندگی نیز شاهد بود.

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.

افزودن دیدگاه جدید