قرص شب ادراری ایمی پرامین

مرکز نورولند
بروزرسانی: اوت ۲۰۲۱
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

قرص شب ادراری ایمی پرامین از نام آشناترین شیوه های بهبودی بی اختیاری ادرار کودکان است اما میتوان با کمک دیگر اقدامات درمانی نیز از این چالش عبور کرد. شب ادراری تنها برای شخص درگیر آزاردهنده نیست بلکه اعضای خانواده را نیز با دغدغه هایی مواجه می کند بنابراین مراجعه زودهنگام در زمان طلایی اهمیت بالایی دارد.

تعریف شب ادراری چگونه است؟

شب ادراری پدیده‌ای است که تنها مختص به کودکان نیست بلکه گروهی از بزرگسالان نیز از این عارضه رنج می‌برند. در تعریف شب ادراری پزشکان بیان می کنند عدم کنترل ادرار که می‌تواند مرتبط با دلایل فیزیولوژیکی یا عاطفی باشد، گفته می‌شود به طوری که فرد طی خواب شبانه با خیس شدن رختت خواب مواجه می‌شود. بی اختیاری ادرار ممکن است برای گروهی در طی روز اتفاق افتد که مطمئنا تبعات آن بزرگتر نیز خواهد بود.

دلایل شب ادراری ممکن است برای برخی به دلیل تنش های عاطفی باشد به طوری که حضور در فضای استرس‌زا این پدیده را منجر می‌شود و گروهی نیز به دلیل عوامل فیزیولوژیکی مرتبط با مثانه یا پروستات که شامل ناهنجاری، نقص و یا بیماری هستند با شب ادراری مواجه می‌شوند.

خانواده‌ها باید بدانند شب ادراری همواره به دلیل مشکلات روانی نیست علاوه بر آنکه سبک تربیتی نیز تاثیر چندانی برای وجود چنین مشکلی ندارد اما مطمئنا تنبیه و سرزنش می تواند روحیه کودکان را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که تشدید علائم دور از انتظار نخواهد بود.

درمان شب ادراری باید به عنوان یکی از اهداف اصلی خانواده‌ها قرار گیرد با توجه به اینکه این عارضه می تواند احساس "متفاوت بودن" با دیگران را به کودکان تزریق کند و حتی انگیزه‌ای جهت شرکت در فعالیت‌های خاص مانند حضور در مدرسه نیز نداشته باشند که نتیجه آن می‌تواند اعتماد به نفس را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

چه زمان می‌توان به وجود عارضه شب ادراری مشکوک شد؟

شب ادراری چالشی است اغلب به شکل ناخودآگاه و به صورت غیر عمد بروز می‌کند که معمولاً برای کودکان ۵ سال به پایین، تجویزات درمانی جدی پیشنهاد نمی شود و به عنوان یک اختلال طبیعی تلقی می‌شود اما گروهی از بی اختیاری ادرار طی روز رنج می‌برند به طوری که در زمان چرت زدن و یا فعالیت نیز چنین شواهدی به وجود می آیند.

برای کاهش مشکلات، حضور در مطب متخصصان پیشنهاد می شود تا ضمن آسیب شناسی دقیق از عواقب این چالش بر زندگی اجتماعی، خانوادگی و حوزه‌های آموزش نیز کاست. 

به دلایل مختلف شب ادراری در بزرگسالان نیز ممکن است دیده شود که برای رهایی از این نوع بی اختیاری، پزشکان درمانگر پیشنهادات مختلفی ارائه خواهند کرد.

حقایقی درباره شب ادراری کودکان

در برخی از کودکان شب ادراری تنها به منزله یک بیماری زمینه‌ای نیست بلکه علامتی بوده که می توان با حضور در مطب متخصصان درمانگر، شواهد را برطرف کرد. در سنین کمتر از ۵ سال اغلب کودکان خود به خود بهبودی خواهند دید.

شب ادراری در تمامی قربانیان به یک شکل نیست به طوری که بی اختیاری ادرار می تواند به صورت منظم یا نامنظم  متناوب و یا دوره ای بروز یابد. عواملی همچون تاخیر در روند توسعه مثانه، تولید بیش از حد ادرار در شب، مثانه کوچک، عوامل ژنتیکی، مشکل در بیدار شدن از خواب می توانند تاثیر گذار باشند. در گروهی نیز افسردگی و ضعف در کسب توانمندی های معمول می تواند وضعیت شب ادراری را به ارمغان آورد.

تشخیص شب ادراری کودکان چه زمانی صورت می گیرد؟

برای تشخیص شب ادراری کودکان زمانی میتوان شاهد شواهد هشداردهنده بود که علیرغم استفاده از اقدامات بهداشتی و رژیمی، همچنان علائم حضور پررنگی دارند و سن کودک بیشتر از ۶ سال باشد و مشکلات روحی و روانی همچون عزت نفس پایین را نیز به ارمغان آورده است.

متاسفانه در مواردی کودکان علاوه بر شب ادراری با دیگر چالش‌هایی همچون بیش فعالی نیز مواجه هستند به طوری که روند زندگی خانوادگی را نیز را متحول کرده است.

معاینه فیزیکی، دریافت اطلاعات از اعضای نزدیک خانواده همچون والدین و دیگر مراقبان مانند پرستاران می تواند برای تشخیص کمک کننده باشد.

انواع شب ادراری چگونه هستند؟

شب ادراری در افراد همواره به یک شرکت تظاهر نمی یابد، گروهی درگیر شب ادراری اولیه هستند به طوری که در طول شب های مختلف زندگی، موفقیتی برای عبور از این چالش کسب نکردند اما شب ادراری ثانویه به منزله موفقیت حداقل شش ماهه بوده و ناگهان فرد دوباره شواهدی از این چالش را تجربه می‌کند.

بسیاری از خانواده ها پس از تشخیص قطعی شب ادراری با این سوال مواجه هستند که چه اقداماتی را صورت دهند مطمئناً وجود فضایی اعتماد بخش بین خانواده و پزشک می‌تواند به کودک برای رهایی از این چالش کمک شایانی کند علاوه بر آنکه برای اجرای اقدامات درمانی نیز انگیزه دارند، در نهایت این مشارکت می‌تواند موفقیت درمان را چندین برابر افزایش دهد.

خانواده ها باید بدانند که بهتر بوده همواره اطلاعات و آموزشات درست به شیوه غیرمستقیم برای کودک صورت گیرد، می توان استفاده از فیلم های آموزشی و یا تعریف داستان را انتخاب کرد.

علل بروز شب ادراری در کودکان کدامند

شب ادراری عارضه ای است که افراد بسیاری برهه ای، آن را تجربه کرده اند علاوه بر ژنتیک باید پارامترهای دیگری را نیز مدنظر قرار داد از جمله می توان به تنش های عاطفی مانند تولد فرزند دیگر، درگیری والدین و طلاق اشاره کرد. همچنین آموزش ضعیف توالت رفتن، اختلالات خواب و بیداری، تاخیر فیزیولوژیکی، رفلکس های عصبی و عضلانی مثانه، درگیری با بیماری های مانند دیابت، ناهنجاری در دستگاه ادراری، عفونت و یبوست نیز می توانند منجر به این مشکل شوند به طوری که فرد شاهد خیس شدن رختخواب و لباس خواهد بود.

شیوع شب ادراری در جوامع چگونه است؟

بی اختیاری ادارار شبانه همواره به منزله وجود بیماری زمینه‌ای نیست بلکه باید پذیرفت در سنین کمتر از ۵ سال آمار این نوع چالش به شدت بالاست اما جهت پیشبینی ماندگاری عارضه می بایست نظر متخصصان درمانگر را جویا شد تا ضمن ارزیابی های دقیق، خدمات درمانی را پیشنهاد دهند. مطمئناً دست و پنجه نرم کردن کودک با عارضه شب ادراری می تواند منجر به مشکلات اجتماعی، تمسخر توسط خواهر و برادرها و عزت نفس پایین شود.

آمارها نشان می‌دهد حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودکان ۵ ساله و حداکثر ۲ درصد از بزرگسالان، چنین شواهدی را تجربه می کنند. دارو درمانی توانسته نتایج شایانی را برای بی اختیاری ادرار شبانه به ارمغان آورد اما نباید بدون مشورت با پزشک متخصص، شیوه ای را اتخاذ کرد که عوارض جانبی به شدت پر رنگ خواهند بود.

مهم‌ترین شاخص‌های تشخیصی وجود شب ادراری کودکان

زمان می‌توان برای بی اختیاری ادرار کودک نگران بود که معیارهایی را در نظر گرفت، علاوه بر آن که کودک می بایست بیش از ۵ سال سن داشته باشد و بی اختیاری ادرار در زمان خواب شبانه مشاهده شود علیرغم توانمندی برای عبور از چالش‌ها برخی متاسفانه پس از شش ماه پاکی، دوباره چنین مشکلاتی را تجربه می‌کنند که این گروه را درگیر شب ادراری ثانویه معرفی می‌کنند.

متخصص درمانگر در اسرع وقت می تواند بازدهی خدمات درمانی را چندین برابر افزایش دهد. در ادامه بیشتر به راهکارهای موثر درمانی به ویژه قرص شب ادراری ایمی پرامین اشاره شده است تا خانواده‌ها بدانند چگونه سلامت روان فرزندشان را حفظ کنند.

عمده علائم شب ادراری کودکان کدامند

شب ادراری کودکان اغلب به شکل غیر ارادی و طی خواب شبانه صورت می‌گیرد اما باید دانست گروه بزرگسال معمولاً درگیر شب ادراری ثانویه هستند به طوری که پس از مدت طولانی، پاکی با چنین شواهدی مواجه هستند که عزت نفس پایین و شرمساری را منجر خواهد شد بنابراین مشاوره با پزشک متخصص می تواند مانع از درگیری با تبعات چالش برانگیز زندگی اجتماعی باشد.

لزوم درمان شب ادراری کودکان

علیرغم آنکه شب ادراری، پدیده ای است که می‌تواند تجربه مشترک بسیاری از کودکان تلقی شود اما در صورت ماندگاری شواهد پس از سنین مدرسه، سلامت روان به خطر می‌افتد به طوری که کودک همواره برای حضور در کلاس‌های آموزشی نیز دلهره داشته و احساس شرم به دلیل رفتار غلط والدین نیز ممکن است کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که رفته رفته احساس تنهایی، جایگزین معاشرت های اجتماعی خواهد شد.

 اما می‌توان با درمان های کارآمد مسیری را مشخص نمود تا کودک نه تنها با شب ادراری خداحافظی کند بلکه در جمع‌های مختلف نیز بتواند استعدادها و توانمندی های خود را با اعتماد به نفس به نمایش بگذارد.

بهترین رفتار خانواده ها برای کودک درگیر شب ادراری

اگرچه بسیاری تصور می‌کنند نخستین خط درمانی شب ادراری، استفاده از داروهای مختلف است اما باید دانست، ارزیابی دقیق می‌تواند فرصتی فراهم نموده تا با شیوه های ساده چنین مشکلی را برطرف کرد. مطمئنا استفاده از توصیه های بهداشتی و تغذیه سالم می‌تواند نتایج شایانی را به همراه داشته باشد.

خانواده‌ها باید به کودک رژیم غذایی سالم دهند و محدودیت‌هایی را برای مصرف مایعات به ویژه قبل از خواب نیز داشته باشند، علاوه بر آنکه نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای خیلی شیرین یا بسیار شور می‌تواند محرک مثانه باشند.

نکات لازم برای پیشگیری از شب ادراری کودکان

شب ادراری می تواند دغدغه بسیاری را برای خانواده های درگیر به همراه آورد اما آشنایی با راهنمایی های تاثیرگذار می تواند نتایج شایانی را به همراه داشته باشد. در ادامه به چند مورد گریزی زده شده است:

حضور در محیط های آموزشی می‌تواند تنش روحی بسیاری را برای برخی کودکان به همراه آورد بنابراین قبل از حضور در محیط های مانند مهد کودک و مدرسه می بایست آشنایی اولیه صورت گیرد.

برای خواب آرام بخش کودک، می‌توان خواندن کتاب و استفاده از موسیقی های دلپذیر را امتحان کرد.

والدین باید قبل از خواب محدودیت‌هایی برای مصرف مایعات کودکان لحاظ کنند.

تشویق کودک برای اجابت مزاج قبل از خواب نیز از دیگر شیوه هایی بوده که مانع از شب ادراری خواهد بود.

کودکان در یک سن خاصی نیاز به استفاده از پوشک ندارند بنابراین می توان در صورت موافقت از گذاشتن پوشک برای کودک در طول خواب شبانه نیز خودداری کرد که نتایج آن را می‌توان به صورت مراقبت بیشتر فرد شاهد بود.

اگر کودکتان حساسیت بالایی نسبت به تاریکی محیط دارد، می‌توانید چراغ خواب را روشن نگه دارید.

در طول روز نیز خانواده‌ها باید زمانی را اختصاص دهند تا مطمئن شوند که کودک به طور مرتب، راهی توالت می‌شود، این شیوه می‌تواند به نوعی آموزش غیرمستقیم نیز باشد.

برای مقابله با شب ادراری کودکان چه اقداماتی پیشنهاد می شود؟

شب ادراری تنها ابعاد جسمانی ندارد بلکه می تواند روح لطیف کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد بنابراین خانواده ها نباید به گونه‌ای رفتار کنند که فرزندشان همواره با احساس گناه و یا تهدید مواجه باشد، مطمئناً نه تنها عارضه را گسترش می دهد بلکه سلامت روان را نیز تهدید می‌کند. در ادامه به چند مورد از اقدامات ساده اما تاثیرگذار اشاره شده است:

بهتر است جو دلپذیر و دوستانه در خانواده جاری باشد به طوری که برای تعویض ملافه ها نیز از کودک دعوت شود، این مسئولیت می‌تواند گامی مثبت برای بهبودی نیز تلقی شود. 

باید به کودکان بیاموزید که در طول روز به مدت کافی کنترل مثانه را به دست گیرند. ثبت تعداد دفعات ادرار کودک در تقویم و مشاهده تلاش برای عبور از این چالش نیز بسیار کمک کننده است.

استفاده از دستگاه های هشدار دهنده مناسب که در تماس با اولین قطرات ساطع شده، واکنش نشان دهند نیز پیشنهاد جالبی است که می تواند همزمان با شروع ادرار کردن، کودک را از خواب بیدار کند.

تجویز دارو نیز از دیگر شیوه‌های است که می‌تواند برای کاهش شب ادراری کودکان کمک کننده باشد اما نباید بدون مشورت با پزشک، چنین شیوه ای را به کار برد مطمئنا نه تنها کمکی به بهبودی نمی کند بلکه می تواند عوارض جانبی را نیز به همراه داشته باشد.

با توجه به آن که ریشه های شب ادراری در تمامی کودکان یکسان نیست و برای بهبودی نیز باید راه های متفاوتی را مدنظر قرار داد، درمان رفتاری از طریق آموزش شیوه های درست نتایج کارآمدی به همراه دارد اما در مواردی ممکن است فرد مایل باشد از طب سنتی و یا طب چینی برای رهایی از این چالش کمک بگیرد اما باید دانست اگر چه گیاهان دارویی می توانند برای حل مشکلات بی اختیاری شبانه کمک کننده باشند اما زمانی می‌توان نسبت به نتایج این گروه تجویزات اطمینان یافت که پزشک درمانگر مطلع باشد.

عوامل خطرزا برای درگیری با شب ادراری

شناخت عوامل خطرزا برای درگیری با شب ادراری کودکان کمک می‌کند تا خانواده‌ها شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که فرزندشان با چنین عارضه‌ای مواجه نشود. از جمله این پارامترها می‌توان استرس عاطفی، یبوست، رفتار محدودکننده والدین، آموزش غلط توالت رفتن، اختلالات رفتاری و زبانی، اختلالات خواب و سپری شدن زمان در بیمارستان هنگام تولد و اختلالات روانی حرکتی را اشاره کرد. بزرگسالان نیز به دلیل تجربه چنین چالشی اغلب دچار عزت نفس پایین و شمساری خواهند بود.

درمان شب ادراری در کودکان چگونه صورت میگیرد؟

قرص شب ادراری ایمی پرامین ممکن است برای برخی نخستین شیوه بهبودی یاد شود اما اقدامات محدود به این راهکارها نیستند. خانواده به ویژه والدین، رابطه عاطفی نزدیکی با کودک درگیر دارند، بنابراین نباید با تنبیه و سرزنش، مسیر بهبودی را طولانی کنند اما آگاهی دادن به زبان ساده می تواند فشار روانی را از دوش کودکان بردارد.

ماندگاری شب ادراری پس از سنین ده سالگی، با توجه به آنکه فرد آماده ورود به برهه نوجوانی است می‌تواند چالش های بیشتری را رقم زند بنابراین حمایت و اطمینان خاطر می تواند بسیار کمک کننده باشد. در ادامه به این شیوه که نتایج شایانی را برای بهبودی شب ادراری به همراه دارد مثال زده ایم:

درمان انگیزشی

روانشناسان می‌توانند برای کنترل شب ادراری نقش تاثیرگذاری داشته باشند بنابراین باید پس از مشورت با این متخصصان، محیطی سالم جهت گفتگو و آشنایی با این عارضه صورت گیرد، رفته رفته می توان پیشرفت شایانی را برای کودک به همراه آورد.

آموزش کنترل مثانه

خانواده ها باید به کودک بیاموزند تا سبک درستی برای نوشیدن مایعات داشته باشند، علاوه بر آن که محدودیت در مصرف مایعات محرک مثانه نیز پیشنهاد می شود.

پیشگیری از شب ادراری نیز با اقدامات بهداشتی و دریافت رژیم غذایی سالم صورت می گیرد، بهتر است کودکان در پایان روز، نوشیدنی های زیادی را مصرف کنند علاوه بر آنکه در وعده غذایی عصرانه، بهتر بوده غذاهای شور و بسیار شیرین گنجانده نشوند.

دیگر راهکارهای موثر

خانواده ها باید برای تمیز کردن ملافه ها همکاری داشته باشند که می تواند به مسیر خود کنترلی نیز کمک کند. اجرای تمرینات کگل می تواند برای گروه بزرگسال درگیر بی اختیاری کنترل مثانه، نتایج شایانی را به همراه داشته باشد، با توجه به آنکه تقویت مثانه های کف لگن نیز صورت می گیرد.

از دیگر شیوه هایی که برای برخی از افراد، نتایج شایانی را به همراه آورد می توان طب سوزنی را اشاره کرد اما باید حتما متخصص درمانگر را نیز مطلع شد.

رژیم غذایی کارآمد

متاسفانه برخی از خانواده‌ها چندان نسبت به رژیم غذایی مدیریت ندارند به طوری که انتخاب نوشیدنی‌ها نیز به درستی صورت نمی‌گیرد، بهتر بوده کودکان با یک برنامه‌ریزی درست، مواد مغذی لازم را دریافت کنند اما برای ساعات پایانی روز دریافت انواع نوشیدنی به ویژه نوشیدنی‌های شیرین، نوشابه ها و غذاهای شور و محصولات حاوی کافئین نیز پیشنهاد نمی‌شود.

در برخی از کودکان، شب ادراری به جهت خواب عمیق صورت می‌گیرد اما نباید کودک را برای تعویض ملافه بیدار کرد که این اقدام بر کیفیت خواب تاثیر گذار است اما میتوان صبح به کودک کمک کرد برای تعویض البسه و ملحفه مشارکت داشته باشد به گونه ای که علاوه بر داشتن شخصیت مستقل می تواند نتایج شایانی را برای کاهش شب ادراری نیز مشاهده کرد.

مهمترین اصول درمانی شب ادراری کدامند

شناخت ریشه‌های شب ادراری می تواند انتخاب مسیر درمان را میسر کند مطمئناً برنامه‌ای که مبتنی بر داشتن انگیزه و استفاده از توصیه های بهداشتی و رژیم غذایی مناسب باشد می تواند برای بهبودی، نتایج شایانی را به همراه داشته باشد.

خانواده‌ها باید بدانند همواره یک شیوه خاص برای تمامی افراد درگیر پیشنهاد نمی شود بلکه باید یک برنامه درمانی کارآمد داشت. در مواردی ممکن است داروهای خاصی تجویز شوند بنابراین نباید به بهانه‌ عوارض جانبی چنین مواردی را رد کرد.

فواید روان درمانی در شب ادراری کودکان کدام است؟

در مواردی کودکان به دلیل علل روانشناختی دچار شب ادراری می شوند که می تواند تنش های عاطفی یکی از دلایل پررنگ عنوان شود اما استفاده از خدمات روانپزشکی این چالش را به سرعت برطرف می‌کند. معمولاً متخصص درمانگر مشاوره‌ای را به کودک در حضور یا عدم حضور والدین صورت می‌دهد تا با دریافت اطلاعات دقیق درباره شخصیت کودک، کمک کند روابط موفقی را با دیگران به ویژه اعضای خانواده نیز داشته باشد. شیوه های دیگری همچون بازی و نقاشی نیز به بیان بهتر احساس کودک کمک می کنند.

نباید انتظار داشت که تنها با چند جلسه درمان میسر شود مطمئناً حضور مداوم در جلسات درمانی، نتایج بهتری را به دست خواهد داد.

تاثیر سبک زندگی غلط و درگیری با شب ادراری

زندگی مدرن امروزی علیرغم رفاه و امکانات فراوان، چالش‌های را نیز برای افراد به ارمغان آورده است به طوری که اغلب افراد از مواد مغذی سالم تغذیه نمی‌شوند به طوری که چالش‌هایی مانند یبوست را نیز تجربه می کنند، مطمئناً چنین مشکلاتی تنها از نظر جسمی، عارضه هایی را به همراه نمی‌آورند نتایج تحقیقات نشان داده است که یبوست می تواند منجر به درگیری با شب ادراری باشد. 

پزشکان توصیه می کنند برای رهایی از یبوست، رژیم غذایی سرشار از فیبر دریافت شود، از جمله می توان غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات را اشاره کرد. نداشتن فعالیت های فیزیکی همچون پیاده‌روی نیز می تواند برای کاهش یبوست تاثیرگذار باشد. 

مصرف مایعات بهتر است محدود به ساعات ابتدایی روز باشند علاوه بر آنکه نتایج تحقیقات نشان داده است مصرف نوشیدنی‌های های حاوی کافئین همچون قهوه و یا استفاده از الکل و نوشابه‌های گازدار می تواند تحریک مثانه را منجر شود بنابراین باید چنین نکاتی را مدنظر قرار داد.

 سیگار کشیدن نیز از دیگر اقداماتی بوده که می‌تواند منجر به فعالیت بیش از حد مثانه و درگیری با شب ادراری باشد.

 توصیه های ساده اما تاثیرگذار نیز می توانند روند کاهش شب ادراری را ممکن کنند بنابراین برای یافتن مناسب ترین راه حل ها تنها جستجوی خود را محدود به دوستان و آشنایان نکنید بلکه متخصصان درمانگر می توانند به شما کمک شایانی را ارائه کنند.

عوامل تاثیرگذار بر شیوع شب ادراری کودکان

آمارها نشان می‌دهد جنسیت می تواند شیوع شب ادراری را تغییر دهد به طوری که پسران دو تا سه برابر بیشتر از دختران درگیر شب ادراری هستند. همچنین باید دانست شب ادراری اولیه، بیشتر موارد قربانیان را شامل می‌شود که حدود ۷۵ تا ۸۵ درصد هستند اما با افزایش سن می توان شاهد بود فرد از شواهد چنین مشکلی، رها میشود اما در صورت ماندگاری می‌بایست حضور در مطب متخصصان درمانگر را به عنوان یک اولویت اصلی پذیرفت.

اگر از کودک دلیل شب ادراری را بپرسید، بیان می‌کند که این پدیده به صورت غیرارادی و ناخودآگاه صورت می گیرد بدون آنکه فرد  قصدی برای تخلیه مثانه در خواب شبانه داشته باشد.

قرص شب ادراری ایمی پرامین

قرص شب ادراری ایمی پرامین نتایج شایان درمانی به همراه دارد و توسط اغلب متخصصان تجویز می‌شود به طوری که سابقه طولانی برای کاهش تبعات به همراه داشته است اما باید پذیرفت متخصصان درمانگر اعتقاد دارند که برای رهایی از تبعات شب ادراری می بایست همراه با دیگر داروهای کاهنده حجم ادرار استفاده شوند بنابراین با تهیه اشکال مختلف که می‌توانند شامل قرص و اسپری باشند، شاهد بهبودی چالش ادراری نیز خواهید بود.

برخی از خانواده‌ها نگرانی نسبت به عوارض جانبی داروی ایمی پرامین دارند اما نتایج تحقیقات نشان داده است نیاز به دغدغه جدی نبوده و اغلب نحوه مصرف به صورت دریافت ۱۰ میلی گرم در هر شب است اما باید سن فرد را نیز مدنظر قرار داد. کودکان بالای ۵ سال می توانند از این شیوه استفاده کنند.

اگر چه دارو درمانی میتوانند نتایج شایانی را برای کاهش مشکلات شب ادراری به همراه آورد اما باید شناخت درستی از ریشه‌های اصلی وضعیت داشت. در برخی از افراد، تنش های عاطفی منشاء بروز شب ادراری هستند بنابراین داشتن محیط زندگی سالم و عاری از هیجانات منفی میتواند بازدهی خدمات درمانی را چندین برابر افزایش دهد.

محققان نیز برای تعیین تاثیرگذاری قرص شب ادراری ایمی پرامین تحقیقات گسترده‌ای را شکل داده‌اند که مشخص شده است می توان به نتایج این گروه درمان ها امیدوار بود علاوه بر آن که به دلیل مزایایی همچون ارزانی، در دسترس بودن و تاثیر گذاری شایان، مورد علاقه خانواده ها نیز است.

از دیگر چالش هایی که میتوان امیدواری شایانی برای بهبودی پس از دریافت ایمی پرامین داشت، می توان افسردگی، اختلالات وسواسی، ترس و دردهای عصبی را اشاره کرد.

دیگر داروهای مناسب برای کاهش شب ادراری کودکان

دارو درمانی توانسته نتایج شایانی را برای کاهش شب ادراری به ویژه برای گروه کودک به همراه آورد بنابراین خانواده ها می بایست آگاهی از چنین شیوه ای داشته باشند و برای همراهی فرزندان، اقداماتی را صورت دهند. در ادامه به چند مورد اشاره شده است:

داروهای ضد افسردگی (توفرانیل)

داروهای ضد افسردگی توانستند برای انقباض عضله اسفنکتر مثانه تاثیرگذار باشند به طوری که می‌توان شاهد تجمع ادرار در مثانه بود به همین جهت مشکل شب ادراری نیز سریعتر درمان میشود.

پزشکان معمولاً متناسب با سن کودک درگیر، دوز مصرفی را صورت می‌دهند به طوری که گروه سنی ۸ تا ۱۲ سال بهتر است حدود ۵۰ میلی گرم از این دارو را مصرف کنند اما برای افراد بزرگسال اغلب پیشنهاد می‌شود ۷۵ میلی گرم استفاده شود. بهترین زمان برای مشاهده نتایج شایان درمانی استفاده از دارو، قبل از خواب است. 

معمولاً ممنوعیت جدی برای مصرف این دارو برای کودکان کمتر از ۶ سال وجود دارد اما با درست مصرف کردن این قرص می‌توان شاهد نتایج شایانی حتی در هفته‌های نخست مصرف نیز بود اما باید پذیرفت چندان تاثیری برای افرادی که از ظرفیت کم مثانه رنج می‌برند ندارد.

عوارض احتمالی داروی ضد افسردگی (توفرانیل)

مصرف داروی ضد افسردگی توفرانیل، بدون مشورت با پزشک می‌تواند سلامت فرد را به خطر اندازد، با توجه به آنکه دریافت دوز بیش از حد مجاز می تواند ریسک چالش های دیگری را افزایش دهد بنابراین باید برای کاهش ریسک خطرات جانبی، حتما پزشکی درمانگر را برای هرگونه تغییرات مصرف، مطلع کنید. 

برخی نیز به دلیل دریافت این دارو شواهدی هم چون زیاد شدن تعداد ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون و تغییر جریان عروق قلبی را احساس کردند، بنابراین برای حفظ سلامت فرزندتان حتماً جزئیات مصرفی را به طور دقیق مطلع شوید.

داروهای ضد انقباض (اکسی بوتینین)

از داروهای ضد انقباضی می‌توان اکسی بوتینین را اشاره کرد که کمک می‌کند اثرات شب ادراری نیز کاهش یابند با توجه به آن که اثر ضد انقباضی دارند و می‌توانند موجب شل شدن مثانه منقبض نیز شوند. پس از اطمینان از عدم تاثیرگذاری توفرانیل، چنین دارویی را تجویز می‌کند.

بهترین دوز مصرفی حدود ۵ میلی گرم برای کودکان ۸ سال به بالا پیشنهاد می‌شود که می بایست قبل از خواب، مصرف کنند.

نحوه مصرف درست داروی ضد انقباضی (اکسی بوتینین)

پزشکان متخصص درمانگر برای اطمینان از تاثیرگذاری داروهای شب ادراری اغلب مصرف یک هفته ای را پیشنهاد می کنند و در صورت مشاهده نتایج شایان، می‌توان به این شیوه پایبند بود بنابراین فرقی ندارد که فرزندتان اکسی بوتینین یا دیگر دارویی مصرف می‌کند، حتماً نتایج چنین شیوه ای را با دقت مد نظر قرار دهید البته نباید سبک زندگی درست را نیز فراموش کرد، مطمئناً ورزش مثانه و نوشیدن مایعات طی روز می تواند مانع از بروز عوارض شب ادراری کودکان شوند.

اسپری دسموپرسین (هورمون آنتی دیورتیک)

اشکال دارویی دسموپرسین را میتوان به صورت خوراکی، قطره یا اسپری داخل بینی دانست که کمک می کند فرد از شواهد این مشکل رها شود. در برخی افراد همزمان با قطع دارو ممکن است شواهد بار دیگر مشاهده شوند.

 اما عوارض جانبی کمتر موجب شده است که خانواده ها به پزشک درمانگر چنین شیوه ای را پیشنهاد کنند اما نباید گزارشات محدودی که بیان کرده‌اند استفاده از این شیوه دارویی موجب کاهش ملح سدیم خون و تشنج شده است را از یاد برد. ایده آل ترین حالت مصرفی را می توان دریافت ۲۰ میکروگرم در زمان خواب شبانه را اشاره کرد.

سخن آخر درباره شب ادراری

قرص شب ادراری ایمی پرامین اگرچه توانسته برای رهایی از مشکل بی اختیاری ادرار نتایج شایانی را به همراه داشته باشد اما خانواده‌ها باید بدانند تشخیص زودهنگام و مراجعه به متخصص درمانگر می‌تواند پس از روشن کردن دلایل شب ادراری، کمک کند که بهترین شیوه درمانی اتخاذ شود. مطمئناً تمامی افراد نیاز به یک شیوه ثابت ندارند، بلکه بسته به شدت عارضه، سن و شرایط زندگی برنامه درمانی می تواند متفاوت باشد.

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.

افزودن دیدگاه جدید