لکنت زبان یکی از رایج ترین اختلالات حوزه گفتار است که در آن فرد نمی تواند چندین جمله را به صورت مستمر بیان کند. در واقع افراد مبتلا به این اختلال در حین حرف زدن به صورت غیر ارادی یک حرف یا هجا را چندین بار تکرار می کنند. در بسیاری از مواقع این تکرار در حوصله اطرافیان نمی گنجد و موجب رفتار تحقیرآمیز آنها می شود.
به همین دلیل افراد مبتلا به این اختلال به مرور زمان اعتماد بنفس خود را از دست می دهند. برای درمان این بیماری راهکارهای مختلفی ارائه شده است که مهمترین و اساسی ترین آنها، گفتاردرمانی است. اما در طب سنتی نیز برای درمان لکنت زبان داروهایی پیشنهاد شده که یکی از آنها کندر است. با توجه به اینکه از اثرات درمانی کندر بر لکنت زبان اطلاعات کمی در دسترس است این مقاله به این امر مهم اختصاص یافته است.
کندر چیست
کندر موجود در بازار همان صمغ گیاه کندر است که مزه ای تلخ و رنگی روشن دارد. این صمغ از زمان های بسیار دور مورد توجه درمانگران سنتی قرار داشته است به طوری که برای بیماری های مختلف استفاده از آن به صورت خوراکی، موضعی و بخور توصیه می شده است. خواص درمانی کندر بسیار زیاد است که از جمله ی آن می توان به تسکین اعصاب، کاهش تپش قلب، درمان دردهای مفصلی، تنظیم سیکل قاعدگی، درمان لکنت زبان و .... اشاره کرد.
اثر کندر بر لکنت زبان
دیدگاه طب سنتی و یا اسلامی بر مبنای سردی و گرمی مزاج ها شکل گرفته است. در واقع این نوع طب، ریشه بیماری ها را به تغییرات مزاجی مرتبط می کند. در خصوص لکنت زبان، طب سنتی معتقد است که این اختلال در اثر شل شدن ماهیچه های زبان به وجود می آید. شل شدن ماهیچه های زبان نیز اصولا در اثر سردی زبان رخ می دهد.
به همین دلیل به افراد مبتلا به لکنت زبان استفاده از مواد غذایی گرم توصیه می شود. با توجه به اینکه کندر در دسته مواد گرم قرار دارد، استفاده از آن می تواند به درمان این اختلال کمک کند. از این رو کارشناسان طب سنتی برای درمان لکنت زبان جویدن کندر را تجویز می کنند. این شکل از درمان بعد از ۴۰ روز اثر خود را نشان می دهد. لازم به ذکر است گاهی اوقات لکنت زبان ممکن است در اثر گرمی مزاج یا گرمی سر رخ داده باشد. در این صورت مصرف کندر انتخاب مناسبی نیست.
سخن پایانی
درمان لکنت زبان امری دشوار و زمانبر است به همین دلیل نباید با مصرف داروهای گیاهی و یا چند جلسه گفتار درمانی انتظار معجزه داشت. همچنین در نظر نگرفتن ملاحظات رفتاری در طول درمان کاملا بی فایده است. در واقع در بسیاری از مواقع رفتار نادرست اطرافیان، استرس افراد مبتلا به این اختلال را زیاد می کند. استرس خود از عواملی است که این بیماری را شدت می بخشد. در نهایت باید گفت اگر چه مصرف کندر (به عنوان نوعی داروی گیاهی) می تواند به روند درمان این اختلال کمک کند اما این امر به معنای متوقف کردن جلسات گفتار درمانی نیست.
شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.
افزودن دیدگاه جدید