توقف و کشیدن بیش از اندازه هجا ها را لکنت زبان می گویند. این اختلال گفتاری مانع از شکل گیری کلمات و جملات به صورت پیوسته می شود. تعداد زیادی از بزرگسالان و کودکان با لکنت زبان دست و پنجه نرم می کنند. با توجه به اینکه عصر حاضر عصر ارتباطات است، وجود این اختلال موجب ایجاد محدودیت های بسیاری برای افراد مبتلا شده است.
به همین دلیل بعد از مدتی آنها با کمبود اعتماد بنفس و افسردگی مواجه می شوند. درمان های متعددی برای این اختلال در نظر گرفته شده است که مهمترین آنها استفاده از گفتار درمانی است. در کنار گفتار درمانی، طب سنتی نیز به استفاده و یا عدم استفاده از برخی مواد غذایی تاکید دارد. هرچند که تاثیرگذاری این مواد غذایی هنوز به اثبات نرسیده، اما استفاده از آنها به علت فاقد عوارض جانبی بودن بلامانع است. یکی از مواد غذایی که مصرف آن را برای درمان اختلال لکنت مناسب دانسته اند، گردو است.
گردو در طب سنتی
گردو یکی از مغز های خوشمزه و پرطرفدار است که بسیاری به مصرف روزانه ی آن عادت دارند. از نظر طبع شناسی، گردو در دسته مواد غذایی گرم و خشک قرار می گیرد. این مغز جادویی غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی همچون ویتامین ای، مس، منگنز، اسید فولیک و .... است. از این رو مصرف روزانه گردو برای بدن با فواید بسیاری همچون افزایش قدرت حافظه و هوش همراه است.
همچنین مصرف گردو به جوانسازی پوست، رفع سیاهی پوست، درمان یبوست، لاغری، تنظیم قند خون، درمان سرطان، تنظیم فشار خون، کاهش استرس، پوکی استخوان و ... کمک می کند. علاوه بر موارد ذکر شده گردو می تواند به درمان مشکلات خواب، بیش فعالی و .. کودکان نیز کمک کند. در نهایت باید گفت که گردو برای بسیاری از مواد غذایی نقش اصلاح کننده را ایفا می کند. به طور مثال مصرف گردو با پنیر از مواردی است که مورد تاکید قرار گرفته است.
چگونه گردو به درمان لکنت زبان کمک می کند
در طب سنتی اعتقاد بر این است که سرد شدن زبان موجب شل شدن ماهیچه های آن در نتیجه لکنت زبان می شود. از طرف دیگر گرم شدن بیش از اندازه سر نیز می تواند با لکنت زبان نمود پیدا کند. اگر لکنت زبان طبق تشخیص کارشناس طب سنتی به سرد شدن زبان مربوط باشد، استفاده از مواد غذایی گرم همچون گردو توصیه می شود.
در واقع گردو با گرم کردن زبان موجب حرکت بهتر زبان در دهان و رفع لکنت زبان می شود. اگر چه از نظر علم پزشکی مصرف گردو نمی تواند به درمان اختلال گفتاری لکنت زبان کمک کند اما از آنجایی که مصرف گردو برای بدن با فواید بسیاری همراه است، استفاده از این شیوه درمانی رد نشده است.
در نهایت باید گفت بهترین و ثابت شده ترین شیوه درمان لکنت زبان مراجعه به مراکز گفتار درمانی است. گفتار درمانی اگرچه روند زمانبری دارد اما از نظر تاثیرگذاری و بار مالی با هیچ یک از شیوه های درمان قابل مقایسه نیست. علاوه بر این، فراهم کردن شرایطی فاقد استرس و تحقیر برای افراد مبتلا به این اختلال می تواند به روند درمان سرعت ببخشد.
شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.
افزودن دیدگاه جدید