تاثیر کنجد بر لکنت زبان کودکان چگونه است؟

مرکز نورولند
بروزرسانی: ژانویه ۲۰۲۲
مدت مطالعه: ۹ دقیقه

در جهان پیرامون می توان شاهد اختلالات گفتاری و رفتاری فراوانی بود. این قبیل اختلالات زمانی بر فرد مبتلا مشهود می شود که در روابط اجتماعی قرار گیرد زیرا خود فرد در ایجاد آنها انتخاب و اختیاری ندارد به همین دلیل متوجه وجود آنها نیست. یکی از این اختلالات، اختلال گفتاری لکنت زبان است.

لکنت زبان خود را با کشیدن و یا تکرار بیش از اندازه حروف و هجاها نشان می دهد. از این رو فرد نمی تواند پیوستگی کلام خود را حفظ و بیانی شیوا داشته باشد. دلایل مختلفی برای لکنت زبان بیان شده که هیچ یک از آنها به عنوان دلیل اصلی و قطعی مورد تایید قرار نگرفته است. برای درمان این اختلال نیز شیوه های درمانی گوناگونی وجود دارد که مهمترین و موثرترین آنها گفتار درمانی است.

گفتار درمانی زیر مجموعه ای از علم پزشکی است که با تمرینات اصولی و مستمر به رفع لکنت کمک می کند. در این بین طب سنتی نیز برای درمان این اختلال باید و نباید های خوراکی تعریف کرده است. اگرچه روش درمان طب سنتی مورد تایید علم پزشکی قرار نگرفته، اما بهره بردن از آن به عنوان شیوه کمکی بلامانع است.

کنجد در طب سنتی

کنجد دانه روغنی و پرخاصیتی است که در بین عموم جامعه محبوبیت بسیاری دارد. این دانه ارزشمند حاوی ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن، فسفر و ... است. همچنین دو فنول سسامولین و سسامیناند موجود در کنجد خاصیت درمانی بالایی به این دانه بخشیده است.

علاوه بر موارد ذکر شده این دانه، غنی از فیبر است به همین دلیل انتخاب مناسبی برای رژیم های غذایی به حساب می آید. به طور کلی استفاده از دانه کنجد برای پیشگیری از دیابت، فشارخون، چربی خون، مشکلات قلبی، سرطان و ... توصیه می شود. همچنین مصرف  دانه کنجد یا روغن آن به درمان مشکلات پوستی کمک بسیاری می کند. 

کنجد و درمان لکنت زبان

لکنت زبان ریشه در عوامل ژنتیکی یا رخ دادن یک شوک روانی دارد. اما طب سنتی معتقد است این اختلال در اثر سردی بیش از اندازه زبان و یا گرمی سر به وجود می آید. اگر لکنت زبان در اثر سردی زبان باشد استفاده از مواد غذایی گرم مانند کنجد توصیه می شود. اما اگر علت آن به گرمی بدن و سر مرتبط باشد استفاده از این دانه مغذی ممنوع می شود.

بنابراین می توان گفت کنجد از طریق برطرف کردن سردی زبان به درمان لکنت زبان کمک می کند. اما همانگونه که گفته شد درمان زیر نمی تواند درمان قطعی لکنت زبان باشد. تنها روش موثر برای درمان این اختلال استفاده از گفتار درمانی است. گفتار درمانی روند طولانی دارد اما از نظر بار مالی و میزان تاثیرگذاری قابل مقایسه با سایر روش ها نیست.

در نهایت باید گفت در جهت سرعت بخشیدن به روند گفتار درمانی بهتر است فرد مبتلا از محیط های پرتنش دور نگه داشته شود. در واقع رفتارهای تحقیر آمیز و یا سرزنش کردن اطرافیان موجب افزایش استرس و کاهش اعتماد به نفس افراد مبتلا می شود. از این رو آنها شجاعت کافی برای مقابله با این اختلال را نخواهند داشت.

مشاوره آنلاین

شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.

افزودن دیدگاه جدید