بازی برای افزایش تمرکز کودکان ۷ ساله، تاثیر شگرفی برجای می گذارد. بهبود تمرکز و توسعه توجه، نیازمند تلاش و همراهی کودک هست. خوشبختانه فعالیت های بسیاری وجود دارند که می توانند متناسب با سن، به کار گرفته شده و نتایج شایانی را نیز به همراه داشته باشند. در این مطلب به چند نمونه اشاره شده است.
تمرکز در کودکان
متخصصان بیان می کند توانایی تمرکز از یک کودک به کودک دیگر بسیار متفاوت است. بسته به شخصیت و شرایط کودک می تواند بیشتر یا کمتر باشد. به طور مثال ممکن است فرزند شما علاقه مند به ماشین های اسباب بازی باشد اما پس از چند دقیقه بازی، آنها را رها کند، در حالی که برای تکمیل پازل بیشتر از ۳۰ ثانیه وقت اختصاص ندهد.
تشخیص اختلال کمبود توجه چندان ساده نیست. کودکان به طور ناخواسته دچار حواس پرتی می شوند که با اتفاقاتی که در محیط رخ می دهند، غیرمرتبط نیست بنابراین نباید بدون ارزیابی دقیق، برچسب اختلال را برای کودک انتخاب کرد. جهت تشخیص قطعی نیاز به شواهد متعددی وجود دارد که تنها ۵ تا ۸ درصد از کودکان را درگیر می کند.
بازی برای افزایش تمرکز کودکان ۷ ساله
برخی از کودکان ممکن است به دلیل مشکلات روحی و جسمی از نبود تمرکز رنج ببرند، متخصص درمانگر تنها فردی است که در این زمینه صلاحیت ارزیابی، تشخیص و تجویز خدمات درمانی را دارد. در ادامه به چند بازی ساده اما تاثیرگذار اشاره شده است:
پازل
پازل به عنوان یکی از فعالیت های مفرح می تواند تمرکز کودکان را بهبود بخشیده علاوه بر آنکه توجه به جزئیات نیز صورت می گیرد. چنین فعالیتی را می توان به صورت گروهی، همراه با برادر و خواهر همچنین پدر و مادر انجام داد که مراودات را نیز بهبود می بخشد.
قصه سرایی
والدین باید برای کودکان داستانهای مهیجی را انتخاب کنند تا این فعالیت ایدهآل در بهبود توجه نیز نتایجی را به نمایش بگذارد. کودکان علاقمند به شنیدن داستان های مختلف هستند تا دنیای پر از فانتزی و ماجراجویی را تصویر سازی کنند. جالب آنکه حتی خود را در نقش قهرمان داستان با اتفاقات معمول قرار می دهند بنابراین باید در بیان جزئیات و اسامی دقت نظر داشت.
پیدا کردن تفاوت تصاویر
انتخاب تصاویر جذاب و مهیج از تمرین هایی است که می تواند برای تمامی کودکان جذاب باشد. البته بهتر است علاقه کودک را در نظر گرفت، سپس از او خواست با مقایسه جزئیات، مواردی که حذف، اصلاح و یا اضافه شده اند را بیابد.
راه رفتن با یک لیوان آب
از کودک بخواهید که لیوانی را بر روی کف دست قرار داده و مسیری را همراه با آن طی کند. تلاش برای نگهداری کامل آب درون لیوان، می تواند به تمرکز بیشتر بیانجامد.
هدایت توپ با فوت کردن
این بازی مفرح نه تنها منجر به ارتقای تمرکز و دقت شده بلکه نتایج شایانی را در کنترلی دم و بازدم و تنفس نیز به همراه دارد. برای اجرای این فعالیت نیاز به توپ سبکی بوده که باید بر روی میز آن را قرار داد سپس با فوت کردن، توپ را هدایت به سمت دیگر نیز کند تا درون سبدی که شخص دیگر نگه داشته، قرار گیرد.
راه رفتن با کتاب روی سر
نگه داشتن کتاب بر روی سر می تواند از فعالیت های مفرح برای کودکان باشد که باید تلاش کنند تا آن را نگه دارند. استفاده از زنگوله در دست نیز پیشنهاد جذابی است که باید کودک تلاش کند تا صدای آن شنیده نشود.
بازی با حبوبات مخلوط
حبوبات در منزل اغلب افراد به راحتی یافت می شود که می توان چند مدل از آنها را به شکل مخلوط درون سینی قرار داد سپس از کودک درخواست شود، یک مدل خاص را در ظرفی جداگانه قرار دهد. برای سرعت بیشتر می توان یک تایمر را نیز در نظر گرفت اما مطمئناً پشتیبانی، تشویق و حمایت می تواند در افزایش سرعت عمل تاثیر گذار باشد.
مربع روبیک
مربع روبیک از بازی های جذاب برای کودکان است که نه تنها به بهبود تمرکز کمک میکند بلکه نقش انکار ناپذیری در ارتقای مهارت نیز دارد. در گامهای نخست نیاز به استفاده از روبیک های متداول نیست بلکه مکعب هایی که در هر وجه، چهار مربع وجود دارد، میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.
شطرنج
شطرنج از بازیهایی است که نقشی انکار ناپذیر در بهبود تمرکز دارد که ممکن است کودکان در سنین پایین چندان نسبت به اجرای درست این بازی، توانمندی نداشته باشند اما رفته رفته با آموزش اصولی می توانند شاهد نتایج دیگری همچون تقویت هوش هیجانی نیز باشند.
نکات بازی برای افزایش تمرکز کودکان ۷ ساله
حفظ تمرکز کودکان با افزایش سن بهبود می یابد. محرک های حیطی به راحتی میتوانند توجه و نظر کودکان را جلب کنند، بنابراین حواس پرتی چندان، اتفاق غیر معمولی نیست. بازی ها و تمرین هایی برای بهبود توجه وجود دارد که میتواند موجب تفریح و سرگرمی نیز باشد. اما برای تاثیر گذاری بهتر چنین فعالیت هایی توصیه میشود که نکاتی را در نظر گرفت:
- محیط آرام، روشن و بدون وجود محرک های مختلف باشد که میتواند حواس را پرت کند. از جمله میتوان به تلویزیون و کامپیوتر اشاره کرد.
- ابزار و وسایل مدنظر را باید قبل از انجام فعالیت ها به طور مرتب، آماده کرد.
- مناسب ترین زمان را برای انجام فعالیت می بایست در نظر گرفت.
- برنامه ریزی و تعیین اهداف به صورت شفاف به کودک جهت همراهی کمک شایانی میکند.
- تقویت توانمندی و بهبود مهارت، در روحیه کودکان، تاثیر دو چندانی به همراه دارد تا انگیزه بیشتری برای انجام تمارین داشته باشند.
- اختصاص استراحت های کوتاه مدت بین برنامههای تعیین شده نیز می تواند بازدهی دوچندانی را به همراه داشته باشد.
- بهتر است، فعالیتهایی با سختی متوسط را برای شروع در نظر گرفت، سپس دامنه سختی را افزایش داد.
- بهتر است که فعالیت هایی را برای کودک در نظر گرفت تا او را وادار به مشاهده و به خاطر سپردن و تفکر نماید. به طور مثال حفظ کردن شعر قافیه دار و یا شمردن ماشین های قرمز رنگ در خیابان.
- برخی از کودکان به دلیل نداشتن خواب کافی در طی شبانه روز قادر به حفظ تمرکز نیستند، بنابراین باید در این زمینه نیز سختگیری را در نظر گرفت.
شما می توانید از طریق فرم زیر مشکل کودک خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در با توجه به زمان مقتضی با شما تماس بگیرند.
افزودن دیدگاه جدید